Kortere lijn 199 blijft toch ‘s avonds rijden

Jeroen Brandes

De protesten uit Amstelveen tegen het nieuwe vervoerplan van Connexxion hebben blijkbaar enig effect gehad. De halte aan den Graaf Florislaan blijft behouden en buslijn 199 blijft ook ’s avonds en in het weekend rijden. Maar de gemeente moet voor de concessies wel € 50.000 bijdragen in het exploitatietekort en de lijn blijft voorlopig korter, zodat van Westwijk af oostwaarts wordt gereden en een groter deel van Amstelveen Zuid haar directe verbinding met Schiphol Oost en Plaza behoudt. Daarover moet de gemeente nog verder praten met het bedrijf en de Vervoerregio.

De gemeente staat ook garant voor de vijftig mille, die nodig is voor ‘mogelijke laadinfrastructuur in Amstelveen’ ten behoeve van het laden van elektrische bussen. Want een argument van Connexxion was dat de bussen elektrisch gaan rijden en daardoor niet meer dezelfde actieradius hebben.

Wethouder openbaar vervoer Jeroen Brandes (PvdA) zegt vorige week constructief met Vervoerregio en Connexxion te hebben gesproken en het terecht te vinden dat Amstelveen financieel bijdraagt aan de volgens hem haalbaarste oplossing.

Dat lijn 199 naar Waardhuizen en Middenhoven blijft rijden, is belangrijk in de periode dat lijn 51 uit de lucht is tijdens de ombouw van de Amstelveenlijn. Daarover is nog geen o0vbereenstemming bereikt, maar de gemeente zegt zich ervoor te blijven inzetten. Connexxion wél in een buslijn (174) van Uithoorn via Middenhoven en Groenelaan naar het busstation, waar dan de overstap naar Schiphol kan worden gemaakt.

 Ontsluitend OV

De gemeente zegt ook verder met Connexxion en de Vervoerregio te willen praten over de invulling van het zogenaamde ontsluitende openbaar vervoer in Amstelveen, in relatie met buslijn 199 en het vervangend busvervoer van Amstelveen Westwijk (eindhalte lijn 51) naar Busstation, het zogenaamde ‘Brandesbusje’. Dat is nodig als de Amstelveenlijn wordt omgebouwd.

 

Lees ook:Bus 175 verdwijnt
Lees ook:B&W: openbaar vervoer bij bezuinigingen op peil
Lees ook:Kritiek van gemeente op plannen Connexxion
Lees ook:Bus 199 rijdt in april weer door Bovenkerk
Lees ook:Lijn 65 verdwijnt, 66 wordt 166

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.