Kritiek van gemeente op plannen Connexxion

Dat buslijn 199 naar Schiphol wordt ingekort en ’s avonds plus in de weekends niet meer rijdt, leidt tot felle kritiek op het vervoersplan 2018 van Connexxion. Wethouder Jeroen Brandes heeft dat aan de adviescommissie van de regio Amstelland en de Meerlanden kenbaar gemaakt. De lijn zou ook niet meer via Bovenkerk rijden, waar 3000 Amstelveners wonen.

Volgens Brandes moet het Vervoerplan worden verbeterd. ‘Wij zien het als absolute noodzaak dat lijn 199 gewoon dagelijks en in de avond via Bovenkerk kan blijven rijden. Zo houden we ook Amstelveen-Zuid goed bereikbaar. Ook het opheffen van veelgebruikte haltes, zoals bijvoorbeeld de Graaf Florislaan, is wat ons betreft niet aan de orde.”

Connexxion wil van 199 een verbinding tussen Westwijk en Schiphol maken, met inkorting en opheffing van diverse haltes, zoals die aan de Graaf Florislaan. zijn punt van stevige discussie. Bewoners en raadsleden zijn daartegen.

Jeroen Brandes

Door het omvormen van de lijnen 170 en 172 (Uithoorn en Aalsmeer) tot zogenaamde R-netbussen, gaan die vaker rijden. Daarnaast komt er een compleet nieuwe, milieuvriendelijke en deels elektrische busvloot, met over drie jaar veel extra elektrische bussen (ZE-bussen, bussen met Zero Emissie). Dat is goed voor het verbeteren van de luchtkwaliteit, vinden gemeente en Connexxion.

Maar de plannen voor lijn 199 vindt de wethouder, gesteund voor gemeenteraad en veel inwoners, een verslechtering ten opzichte van de huidige situatie.

Grote delen van Amstelveen-Zuid, met tienduizenden inwoners, hebben een directe relatie met Schiphol, redeneert de gemeente.

In het Vervoerplan staat ook dat tal van bushaltes moeten verdwijnen in Amstelveen. vooral waar de nieuwe R-net lijnen gaan rijden. ‘Dat klinkt logisch als men sneller wil reizen, maar de halte Graaf Florislaan bijvoorbeeld is er wel een die veel wordt gebruikt’, meldt de gemeente. Zij wil ook een betere openbaar vervoer verbinding met het Raadhuis. Een buslijn die daar maar 1x per uur stopt, zoals nu, vindt zij geen afdoende oplossing.

 

Lees ook:Kortere lijn 199 blijft toch ‘s avonds rijden
Lees ook:Brandes wil beter busvervoer in Amstelveen
Lees ook:Deining in Randwijck over plan Connexxion
Lees ook:Ook raad vindt nieuw vervoerplan niks
Lees ook:Grotere bussen en vaker rijden naar Schiphol

Eén reactie op “Kritiek van gemeente op plannen Connexxion

  1. Frank

    Hieperdepiep Brandes zegt wat! Nu maar hopen dat hij zijn rug recht houdt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.