Debutanten DVH slaan homeruns

honkbalknuppel2[1]De heren softballers van De Vliegende Hollander (DVH) blijven winnen, de honkballers en de topsport junioren leden verloren en dames-2 won opnieuw. Een wisselvallige week voor de DVH teams. Nog één vol weekeind met wedstrijden en dan gaat de (gespreide) zomerstop van start.

De Topsportjunioren sloegen beter dan HCAW (zeven tegen vijf hits), maar verloren toch het inhaalduel met 5-3 in Bussum. Max Scheffer gooide 5 – 2 – 2 – 2 ft, maar moest in de tweede helft van de derde inning drie HCAW runs toestaan en die kwamen de DVH meiden helaas niet meer te boven. Het team heeft inmiddels versterking gekregen van Ashley Groot. Volgende week spelen de dames al vroeg de uitwedstrijd bij Pirates. HCAW staat op dit moment ruim aan kop en de andere 8 teams staan binnen zes punten van elkaar. Kan dus nog van alles gebeuren.

Opnieuw duurde het even voordat de machine van DVH heren 1 op gang kwam tegen het taaie Flags uit Lisse. Pas in de 3e inning sloeg Rien Smulders een double met één uit. Kwas ging uit en vervolgens sloeg Etienne Meijer een honkslag en sloeg Catalina Griffith de beide mannen binnen met een triple: 2-0  Door twee fouten kwam Flags nog even in de wedstrijd: 2-1  In de vijfde inning opende Osandrick Statia met een triple en volgden Enio Kwas (single) en Etienne Meijer (double) en stond het meteen weer 4-1. In de zesde inning kwamen er nog drie punten bij door hits van Statia, Kwas, vier wijd en een doorgeschoten bal: 7-1 eindstand. Jeffrey Visser was opnieuw moeilijk bespeelbaar: 16 – 5 – 1 – 2 ft

Vrijdag kregen de mannen OVVO op bezoek. Dat werd een korte wedstrijd waarin DVH maar liefst 22 hits sloeg, waaronder drie homeruns (Meijer, Reiph en Cathalina) Jeffry Visser had vier innings nodig voor: 8 – 3 – 2 en OVVO werper Niels Eeltink had iets andere cijfers: 1 – 7 – 19 en zijn veld maakte drie fouten. Meijer, Groenhart en Winkel sloegen ieder 1.000. De einduitslag? : 22-0

DVH SBH-2 mocht in Lisse op bezoek . Het werd het ‘bal der debutanten’ aan DVH zijde. Patrick Schuchard en Thomas Spijker maakten hun debuut in het team en deden meteen van zich spreken. Beiden sloegen .750 en sloegen drie van de vier homeruns (de andere was van Marvin van Duffelen). Schuchard noteerde zelfs een Grand Slam!  Toch ging het nog lang gelijk op.  Via 1-2 naar 2-2 naar 2-6 en 2 -11 en ten slotte een 5-11 eindstand. Arjan Rector wierp 6-3-5 en de Flags werper scoorde: 4  – 1 – 13. DVH-1 staat nu ongeslagen bovenaan en DVH-2 volgt op twee punten, maar met één wedstrijd meer gespeeld. Aanstaande vrijdag is de tweede onderlinge ontmoeting. Alcmaria volgt beide DVH teams op geruime afstand. DVH dames-2 had vrijdag twee wedstrijden moeten spelen, maar opnieuw was de regen spelbreker. De eerste wedstrijd werd na een spannende strijd door de DVH dames gewonnen: 3-4. Hierdoor staan de dames stevig op de vierde plek met slechts vier punten achterstand op nummer twee. De eerste vier plaatsen zich voor de promotiepoule. Tot die tijd nog acht wedstrijden te gaan. Honkbal-2 kreeg zaterdag de mannen van OVVO langs en verloor met 7-11. Ze staan hiermee net boven de degradatiezone en zullen om ècht veilig te geraken, nog wel wat punten bij elkaar moeten sprokkelen.

Honkbal-1 had zondag de topper tegen Kinheim-2 op het programma staan. Dat team bleek toch wel een maatje te groot te zijn. De normaal gesproken gevaarlijke DVH aanval werd kort gehouden en de verzamelde drie werpers van DVH konden de ervaren slagploeg van Kinheim niet aan banden leggen. Daarmee is dan ook de 15-4 nederlaag in 7 innings snel verklaard. Het team staat op een keurige zesde plek met maar tien punten achterstand op koploper Onze Gezellen.

 

 

Lees ook:Heren softballers DVH halen sterk in
Lees ook:DVH-honkballers slaan hun slag
Lees ook:DHV mannen winnen van topclub Alcmaria
Lees ook:DVH scoort drie uit vijf in laatste week
Lees ook:DVH: zeges tussen buien door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.