Heren softballers DVH halen sterk in

honkbalknuppel2[1]Via een pittig programma, met diverse wedstrijden per week, gaat het eerste softbal mannenteam van De Vliegende Hollander (DVH) op jacht naar de eerste plek. Die wordt nu nog door DVH-2 bezet. Dat team had niet al te veel moeite met het tweede team van Alcmaria: 1-10. DVH-1 liep redelijk eenvoudig over Thamen (11-1) en OVVO (20-3) heen. De honkballers van DVH deden goede zaken met een ruime 6-12 overwinning op DSS-2 en vestigen zich hierdoor vast in de middenmoot met uitzicht op de subtop. De dames van DVH waren een maatje te klein voor koploper DSS: 0-7 en 4-9. Het tweede honkbalteam had een zware dag bij Ban Topa: 12-2. De DVH topsportjunioren hadden een vrij weekeind, maar speelden donderdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen een Amerikaanse jeugd selectie.

Maandag gingen de mannen op bezoek bij OVVO. Het werd een beetje een slachting. Met 23 honkslagen waaronder vijf homeruns was het snel afgelopen met de mogelijke ambities van OVVO. Etienne Meijer en Randy Lo-A-Tjong sloegen ieder twee homeruns en Randy Reiph tekende voor nummer vijf. Deze drie mannen sloegen ook samen 15 punten binnen! Jeffry Visser (2-0-0) gaf het werpen al na één inning over aan Angelo Clementina (0-1-4)

SBH-1 kreeg vrijdag Thamen op bezoek en een paar innings leek het een wedstrijd te worden. Pas in de 3e inning scoorde DVH één punt, maar daarna was het bekende hek van de dam: via o.a. twee homeruns van Randy Reiph en Anthony Beaumont liep het team snel uit naar 11-0. In de 6e inning scoorde Thamen nog één keer tegen door een honkslag en een fout. DVH werper Jeffry Visser hield Thamen op 2 magere hits: 17 – 2 – 2. Statia sloeg 1.000 en Comenencia en Clementina ieder .750

Het tweede team ging naar Alkmaar en had eigenlijk ook geen kind aan Alcmaria-2. Werper Arjan Rector wist zich gesteund door een foutloos veld en hield zelf de tegenstander lekker rustig: 13-3-4. Negen honkslagen en negen keer vier wijd was voldoende voor de regelmatige DVH productie. Lex van der Weijden was met 1.000 en twee tweepitters goed op dreef.

Door deze uitslagen staat DVH-2 nog wel boven aan met 18 uit 11 wedstrijden, maar DVH-1 rukt op met 16 uit 8. De komende acht dagen spelen ze drie wedstrijden en kunnen dan de koppositie misschien over nemen. Alcmaria-1 komt nog een beetje in de buurt met 13 uit 11. Flags staat vierde.

 

Hoewel de honkballers de hele wedstrijd vòòr hebben gestaan was het toch nog tot de 7e inning spannend: 6-7 In de achtste inning sloeg DVH het beslissende gat door 4 punten te scoren. In de 8e inning werd de eindstand bereikt: 6-12. De zestien honkslagen van DVH maakten de vijf veldfouten ruimschoots goed. Coach Marvin van Duffelen zag ook zijn Koreaanse speler Louis Park weer terugkeren in de basis. Zondag de spannende wedstrijd bij en tegen de directe concurrent voor de subtop: Odiz.

 

De uitslag van de wedstrijd tussen Ban Topa en het tweede honkbalteam, kwam pas na de sluiting van de copy binnen.

 

Het tweede dames team en de topsportjunioren hadden deze week geen competitie verplichtingen.

 

 

 

 

Lees ook:Winst voor damessoftbal DVH
Lees ook:DVH Softbal mannen nog ongeslagen
Lees ook:DVH: zeges tussen buien door
Lees ook:DHV mannen winnen van topclub Alcmaria
Lees ook:Debutanten DVH slaan homeruns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.