DHV mannen winnen van topclub Alcmaria

honkbalknuppel2[1]De mannen van soft- en honkbalvereniging De Vliegende Hollander (DVH) hebben dit weekend gewonnen van topclub Alcmaria. Het eerste softbal damesteam kwam in Moergestel net iets te kort tegen het plaatselijke Roef! en verloor twee keer: 3-2 en 8-1. Omdat ook Storks en Onze Gezellen verloren, blijft de strijd tussen de drie staartclubs spannend. Het tweede damesteam ging op jacht naar koploper Alcmaria-3, maar kwam twee keer te kort: 1-6 en 0-4. Hierdoor kan de focus gelegd worden op het inhalen van de nummer twee van de ranglijst: Olympia, dat twee verliespunten minder heeft dan de DVH dames.

Het tweede honkbalteam van DVH bezorgde koploper Boekaniers haar eerste nederlaag (10-9) en kruipt daarmee langzaam maar zeker uit de degradatiezone. Werper Tetsuro Nagaki gooide de hele wedstrijd. Even werd het spannend toen Boekaniers in de laatste inning nog vier punten scoorde, maar toen ging het hek echt dicht.

Het eerste honkbalteam liet geen spaan heel van Pirates-3 en ramde met 16 hits een 20-5 overwinning bij elkaar. Matthew Scholten, Thomas Spijker en Robin Reinders sloegen met z’n drietjes al 11 punten binnen. Het duo Kropman – Schuchard tekende voor acht keer drie slag en had de Pirates slagploeg aan een kort touwtje. Stevig in de middenmoot met de blik naar boven, heet zoiets in scorebord taal.

In een niet erg beste wedstrijd met een hoop slordigheden, gaf DVH-2 het Uithoornse Thamen even het gevoel dat er iets te halen viel. Na 3 innings stond er 11-13 in het scorebord. In de 4e inning zette de DVH slagploeg orde op zaken met nog eens 7 punten. Arjan Rector nam het werpen over van Richard van den Velden en liet verder geen punten meer toe: 11 – 21. Het DVH team sloeg maar liefst 19 hits bij elkaar waaronder homeruns van Scholten en van Willigenburg.

Na opnieuw twee afgelastingen stond voor SBH-1 de topper tegen Alcmaria-1 op het programma. De verdediging van Alcmaria stond onder leiding van international Wesley Blonk (6-1-7) en bij DVH stond zijn collega Jeffry Visser op de plaat ( 19 – 1 – 2), die in totaal slechts vijf honklopers toe stond! De DVH scores kwamen ook best wel moeizaam tot stand. In de eerste inning waren er twee veldfouten nodig om Osandrick Statia het eerste punt te laten scoren. In de tweede inning opnieuw een veldfout gevolgd door een hit van Randy Lo-A-Tjong: 2-0. In de derde inning opende Rien Smulders met een homerun: 3-0, maar daarna viel er ook aan DVH kant slechts een sporadische honkslag.

Door deze uitslagen staan de beide DVH teams weer aan de leiding, maar heeft het eerste team vier verliespunten minder dan het tweede. De Topsportjunioren kregen topper Gryphons op bezoek. Maxime Scheffer deed het goed op de plaat (10 – 2 – 5) en Anne-Myrthe Schotman en Lorraine Kieft (homerun) sloegen samen al zeven van de 9 punten binnen. De vier DVH punten in de 4e inning bleken te veel voor Gryphons: 9-4

Ook in de tweede wedstrijd sloegen de DVH dames beter dan hun Brabantse tegenstanders. Merel Boers en Anne-Myrthe Schotman stonden samen maar twee honkslagen toe. Helaas bleek een combinatie van vier wijd, wat wilde worpen en veldfouten voldoende voor Gryphons om uit te lopen naar een 0-6 voorsprong. De inhaalrace stokte uiteindelijk bij 3-7. De jonge ploeg bezet op dit moment een stabiele positie in de middenmoot.

Lees ook:Heren softballers DVH halen sterk in
Lees ook:DVH Softbal mannen nog ongeslagen
Lees ook:Debutanten DVH slaan homeruns
Lees ook:DVH scoort drie uit vijf in laatste week
Lees ook:DVH-honkballers slaan hun slag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.