DVH-honkballers slaan hun slag

honkbalknuppel2[1]De softbal herenteams van De Vliegende Hollander (DVH) speelden dit weekend tegen elkaar: DVH-2 tegen DVH-1. Het tweede team presteerde onder haar normale niveau en de aanval van heren 1 bleek véél te sterk voor de af en toe rammelende verdediging van DVH-2. Vooral Etienne Meijer (HR en 5 RBI’s) en Anthony Beaumont (HR en 4 RBI’s) waren op dreef maar ook Osandrick Statia en Griffith Catalina (1.000) droegen aardig bij in de productie van 16 punten.

Jeffry Visser groeit langzaam maar zeker naar Europa Cup niveau en gooide: 15 – 0 – 2. De hits kwamen op naam van Matthew Scholten en Marvin van Duffelen. Arjan Rector noteerde: 5 – 2 – 17 – 3 ft.. Door deze uitslag blijft DVH-1 ongeslagen en heeft DVH-2 nog steeds de tweede plek stevig in handen met een voorsprong van 3 punten op belager Alcmaria-1.

De honkballers blijken hun stijgende lijn stevig te pakken te hebben. Zij stuurden koploper Onze Gezellen (OG) met een 6-4 nederlaag naar huis. De DVH mannen sloegen het dubbele aantal hits van hun tegenstander (12 versus 6). Omdat de mannen heel gedurfd twee wedstrijden in het weekeind hadden gepland, moest men na de prettige zege op bezoek bij Hoofddorp. Ook die wedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen met 3-10 Na deze resultaten staat DVH HB-1 op een vijfde plek, met een ruime achterstand op de koploper (nog steeds OG).

De topsportjunioren moesten in alle vroegte naar Pirates. Dat is niet zo goed bevallen. In de eerste wedstrijd werd ruim verloren: 15-4. In de tweede wedstrijd gingen de ploegen gelijk op en eindigden ook weer gelijk: 6-6. De talentvolle meiden moeten nog een handje vol wedstrijden inhalen en bij winst is de middenmoot weer bereikbaar. Te beginnen aanstaande zondag, in de uitwedstrijd bij TTT.

De dames van het tweede (onze drama’s) kregen Zwijndrecht op visite en sloten beide wedstrijden winnend af: 1-0 en 3-0. De eerste vier teams plaatsen zich over een paar weken voor de promotiepoule (de bovenste vier teams van beide afdelingen) richting eerste klas. De dames staan nu op de derde plek en zes punten los van de nummer vijf.  Met nog vijf wedstrijden te gaan, lijkt dat de goede kant op te gaan.

Honkbal-2 moest de strijd aan met rode lantaarndrager HCAW. De wedstrijd begon hoopvol met een 0-4 voorsprong in de eerste inning, maar meteen al in de gelijkmakende beurt sloeg HCAW meedogenloos toe. Middels 8 hits, 4 x vier wijd, geraakt werper, een pitchers wissel en een veldfout was het ineens al bijna gelopen: 13-4. Daarna zijn de DVH- mannen eigenlijk nooit meer in de wedstrijd geweest. Eindstand: 24-11.

 

Het Japanse honkbalteam van DVH speelde dit weekeind twee wedstrijden op één dag en tussen beide wedstrijden in kreeg Natasja een fraaie jubileum trui uitgereikt, omdat zij nu tien jaar bij DVH speelt, vorig jaar ongeslagen kampioen werd en DVH vorig jaar 50 jaar bestond.  Het team won de eerste wedstrijd thuis met 19-4 van Hoofddorp en verloor de tweede wedstrijd nipt met 6-5 bij North Stars. Met nog 8 wedstrijden te gaan staan ‘de J’s’ op een met Flags gedeelde eerste plaats.

 

 

 

Lees ook:Debutanten DVH slaan homeruns
Lees ook:Weekend vol successen voor topteams DHV
Lees ook:Averij voor softballers DVH, winst voor honkballers
Lees ook:DHV en Storks delen punten in strijd om kampioenschap
Lees ook:DVH scoort drie uit vijf in laatste week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.