DVH scoort drie uit vijf in laatste week

honkbalknuppel2[1]Het eerste mannenteam softbal van honk- en softbalvereniging Der Vliegende Hollander (DVH) won dit weekend  eenvoudig van Alcmaria-2 en de topsport junioren (TTT) en dames-2 (Double Stars) van de vereniging deelden hun dubbels. Alle andere teams zijn al aan de korte zomerstop begonnen. Komend weekeinde is die stop voor het eerste damesteam al weer afgelopen, als het aan de allesbeslissende serie van drie wedstrijden beginnen. Die bepaalt de uitgangspositie voor de nacompetitie tegen degradatie. SBH-1 had opnieuw geen kind aan Alcmaria-2.  Ook zonder coach Norman Ames. Al in de eerste inning was de wedstrijd eigenlijk bezet. Kopslagman Enio Kwas sloeg een honkslag waarop Randy Reiph hem middels een homerun binnensloeg.  Vervolgens sloeg Eldrick Dijkhoff een honkslag en Etienne Meijer die met een homerun binnen: 0-4. In de tweede inning kwam Anthony Beaumont door een fout op het honk, maar sneuvelde op het tweede. Randy Reiph kwam op het eerste honk en werd door een homerun van Eldrick Dijkhoff binnengeslagen: 0-6.

In de vierde inning  scoorden Anthony Beaumont,  Enio Kwas en Randy Reiph op een tweehonkslag van Dijkhoff, die zelf ook binnen kwam op een single van Pim Winkel: 0-11.  Saarmee was de race weer gelopen. Aanvallend waren Dijkhoff (1.000 en 4 RBI), Reiph (.750 en 3 RBI) het opvallendst. Voor Etienne Meijer staan er al weer 19 binnengeslagen punten in de boeken. Jeffery Visser had een makkelijke avond: 13 – 0 – 3 – 0ft. Hij heeft dit seizoen slechts één punt tegen gekregen en dat resulteert in een ERA van 0,16. Als het zo door gaat kan het team al begin september de titel zeker stellen. Het moet nog 6 wedstrijden spelen.

In de eerste klasse A gaat het nog tussen drie teams: Nieuwegein, Quick en Almere. In de eerste klasse C kan Storks de titel bijna niet meer ontgaan. De drie kampioenen strijden eind september on het NL kampioenschap. De topsportjunioren gingen naar Enschede voor de ontmoeting met de plaatselijke Tex Town Tigers. In de eerste wedstrijd gooide Anne Myrthe Schotman 6 – 3 – 7 – 2 ft maar de DVH aanval was redelijk machteloos tegen de TTT pitching: 5 – 1 – 4 – 0ft. Kieft (2), Oostvoorn en van Veen noteerden de vier hits van DVH. Via 1-0 in de eerste inning werd het 2-0 in de derde inning en vergrote TTT de marge naar 4-0 in de 5e inning.

De tweede wedstrijd kende een ander verloop. In de eerste inning kwamen de meiden nog even achter door een foutje een stootslag en een hit, maar namen daarna het heft in handen. In de derde inning nam DVH een 1-2 voorsprong en in de vijfde inning kwamen daar nog vijf punten bij door een handvol hits: 1-7. TTT drong in de vijfde (4-7) en zesde inning (5-7) nog wel even aan maar verder liet DVH het niet komen. Max Scheffer werd winnende werpster met: 1 – 1 – 8 – 1 ft. DE TTT werpsters noteerden: 4 – 0 – 7 – 0ft. Op 18 augustus mogen de dames de opmars richting de subtop inzetten. Met nog 12 wedstrijden (6 dubbels) te gaan en een verschil van slechts zes punten met de tweede plaats is nog van alles mogelijk.

DVH SBD-2 mocht zijn 4 klassering thuis verdedigen tegen Double Stars. Zou eigenlijk niet echt een probleem moeten zijn. Helaas pakte dat iets anders uit. Pitcher Sonja Pannen kreeg in de eerste wedstrijd slechts één hit tegen. Dat was wel een homerun met één honk bezet, waardoor de 1-0 voorsprong werd omgezet in een 1-2 achterstand. De cijfers van Pannen (15 – 0 – 1 – 1ft) liegen er niet om, maar wanneer je zelf maar 5 hits slaat (Double Stars: 2 – 0 – 5 – 0ft) en dan ook nog te verspreid is de 1-2 nederlaag snel verklaard.

De dames herstelden zich in de tweede wedstrijd. Jo Blok kreeg op de plaat (8 – 1 – 6 – 3ft) nu wel de aanvallende steun van het team dat de Double Stars werpsters de hele wedstrijd onder druk wist te houden: 3 – 8 – 10 – 5 ft. Willemijn (1.000), Patty en Jo (.667), Karin, Raysa en Caroline (.500) hadden een groot aandeel in de uiteindelijke 15-5 overwinning.

Omdat S Rotterdam beide wedstrijden bij Zwijndrecht wist te winnen staat dit team op de 4e plaats met 24 punten (met nog drie wedstrijden te gaan), Zwijndrecht op de 5e plaats (met nog vier wedstrijden te spelen). DVH staat stevig derde (nog drie wedstrijden te spelen tegen Rotterdam (2) en Blue Angels) met 28 punten. De beste vier teams gaan samen met de beste vier van de andere poule vanaf 31 augustus strijden om promotie naar de eerste klas. De vier deelnemers van de andere poule zijn al bekend: Centrals-2, Cheetahs, Nuenen, Domstad Dodgers. Wij gokken in onze poule op: Alcmaria-3, Olympia-2, DVH en Rotterdam. Maar eerst nog even die eerste helft afmaken. DVH en Rotterdam ontmoeten elkaar nog in een dubbel. Rotterdam moet dan ook nog de gestaakte wedstrijd tegen Double Stars inhalen  (nog niet vastgesteld) en DVH krijgt nog een inhaalwedstrijd tegen Blue Angels te spelen (nog niet vastgesteld)

 

 

 

Lees ook:Heren softballers DVH halen sterk in
Lees ook:Debutanten DVH slaan homeruns
Lees ook:DVH: zeges tussen buien door
Lees ook:DHV en Storks delen punten in strijd om kampioenschap
Lees ook:DVH-honkballers slaan hun slag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.