DVH: zeges tussen buien door

honkbalknuppel2[1]Met wisselend succes deden de weergoden dit weekend opnieuw pogingen het programma van de honk- en softbalvereniging De Vliegende Hollander (DVH) te verstoren, waardoor het zwaar wordt belast. Beide herensoftbalteams bleven winnen. SBH-1 beukte op woensdag Alcmaria-2 met 16-1 de kleedkamers weer in. Er werden homeruns genoteerd van Rien Smulders, Randy Reiph en Enio Kwas. Zaterdag had het team véél meer moeite met Flags uit Lisse. Met twee uit in de zesde inning sloeg Randy Reiph een honkslag en stal vervolgens het tweede honk. Etienne Meier sloeg hem vervolgens binnen. In de 7e inning kwam er weer wat meer ruimte toen Michel Groenhart een tweehonkslag sloeg en later door een tweepitter van Enio Kwas kon scoren: 0-2. Werper Jeffrey Visser gooide een perfect game (niemand op de honken gekregen) met 12 keer drie slag en nul keer vier wijd en geen honkslagen tegen. Zijn veld speelde foutloos.

Het tweede team speelde in Zaandijk tegen Odiz Frogs. Richard v.d. Velden en Arjan Rector tekenden samen voor de totale wedstrijd en kregen 7 hits tegen. DVH kwam heel even achter in de eerste inning (2-1), maar bouwde middels 10 hits en 8 keer vier wijd plus een veldfout van Odiz gestadig door aan hun 3-12 overwinning. De lange ballen kwamen van Timo Pasteuning (HR), Arjan Rector (3B en 1.000)) en Matthew Scholten en Franklin van Willigenburg (2B). Beide DVH teams staan nu samen met 20 punten bovenaan, DVH-2 heeft wel al 4 verliespunten.

Dames

Het eerste damesteam van DVH was een maatje te klein voor Ban Topa: 2-0 en 7-3. DVH-1 staat nog steeds op de (veilige) zesde plaats, maar zal alle zeilen bij moeten zetten om Onze Gezellen en Storks van zich af te slaan. De dames hebben nu even pauze tot 20 juli. Dan volgen nog drie dubbels alvorens de nacompetitie gaat beginnen.

Dames 2 kreeg Blue Angels op bezoek en dat was met 19-4 nooit een echt spannende vertoning. De tweede wedstrijd werd afgeblazen vanwege de regen. DVH-2 gaat gewoon lekker en staat nog maar vier punten van de tweede plaats verwijderd. Koploper Alcmaria is nu al niet meer in te halen. Een plek bij de eerste vier geeft recht op de promotie-nacompetitie richting eerste klas. De wedstrijden van de Topsportjunioren vielen in het water .

Honkbal-2 verschafte zich wat lucht op de ranglijst door concurrent VATOS met 10-6 naar huis te sturen. Er waren goede werpen van de DVH pitchers, een dito homerun van Justin Langkemper en vijf gestolen honken van Vladimir Aurik Minne Bois. Een zege volgende week op OVVO zou de middenmoot wat steviger in handen brengen.

Honkbal-1 had op zondag een klusje bij Odiz in Zaandijk. Dat viel bijzonder mee, want aan het eind van de wedstrijd stond 1-16 eindstand in de boeken! Hiermee kruipt het team weer een plekje dichter naar de (sub)top. Het vizier kan nu gericht worden op Herons en Kinheim-2. Nog drie wedstrijden tot de zomerstop …

 

 

 

Lees ook:Heren softballers DVH halen sterk in
Lees ook:DVH Softbal mannen nog ongeslagen
Lees ook:DHV mannen plaatsen zich voor Holland Series
Lees ook:DHV en Storks delen punten in strijd om kampioenschap
Lees ook:Debutanten DVH slaan homeruns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.