Weekend vol successen voor topteams DHV

Veel succes voor de soft- en honkbal topteams van DVH (De Vliegende Hollander). Het eerste honkbalteam won zondag met 13-5 tegen HCAW en heeft daardoor de promotie binnen. De dames wonnen drie van de vier door hen gespeelde wedstrijden, de vgierde eindigde in gelijkspel. Daarmee is de tweede plaats in de promotiecompetitie een feit en maken zij met Hoofddorp Pioneers uit welke ploeg in 2012 in de overgangsklasse uitkomt. Het eerste heren softbalteam pakte een dubbele zege op Red Lions en staat nu aan de leiding van de hoofdklasse. Die plek geeft in de play offs het recht op een thuiswedstrijd. Maar als Spikes de twee resterende inhaalwedstrijden winnend afsluit, gaat de eerste plek alsnog naar Spijkenisse.Tijdens beide (korte) wedstrijden tegen hekkensluiter Red Lions werd de verdediging van de DVH softballers geleid door topwerper Tony Moyo (8-2-1-0ft en 14-0-7-2ft). De eerste wedstrijd werd met 10-0 gewonnen en al na 5 innings konden de knuppels in de tas. De tweede wedstrijd duurde het één inning langer: 10-1 Ondanks een stevige lijst afwezigen door vakantie, blessures en andere bezigheden, liet DVH aanvallend toch totaal 26 honkslagen noteren. Opvallende slagmensen waren Randy Lo-A-Tjong en Brad Gowers met .571 en beiden een homerun; Angelo Clementina (homerun) en Timo Pasteuning met .500 en Anthony Beaumont, Franklin van Willigenburg en Hiroshi Kakizoe met .428.

Het team kan zich gaan opmaken voor de directe confrontatie met Spikes, komend weekeind. Of dat een uit- of een thuiswedstrijd gaat worden hangt af van de (inhaal) resultaten van Spikes. De wedstrijd om rechtstreekse plaatsing in de Holland Series wordt in elk geval op zaterdag 17 september gespeeld, in Spijkenisse of Amstelveen. De verliezer krijgt nog een herkansing tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Storks en Red Lions.

De honkballers walsten in 5 innings over het Bussumse HCAW heen. Startende werper Niels Kropman (3-2-4-0ft) en reliever Veli van Hoof (3-3-4-0ft) konden de slagploeg goed onder controle houden en de aanval was goed op dreef. Jorn vd Heuvel en Brad Gowers haalden het maximale uit hun slagbeurten: 1.000, waarvan de line drive van Gowers tegen het super verre buitenveld hek heel indrukwekkend was. De mannen staan met nog twee wedstrijden te gaan, drie punten achter op koploper Odiz en acht voor op de nummer drie Hoofddorp. Omdat de nummers één en twee promoveren kan dat het team niet meer ontgaan.

Het eerste damesteam van DVH speelde zaterdag een dubbel tegen rechtstreekse concurrent voor de tweede plek: HCAW. De eerste wedstrijd werd een krappe 0-2 zege en de tweede bleef op een 1-1 gelijkspel steken. Oorzaak: de falende aanval van de DVH dames. De volgende dag gooide Dana Aldrich in de eerste wedstrijd tegen Alcmaria één van haar sterkste wedstrijden van het seizoen door maar liefst 16 Alkmaarse speelsters met drie slag aan de kant te zetten. De wedstrijd eindigde in een 6-0 overwinning. In de tweede leidde Daphne van Verseveld de verdediging en kreeg Jolanda Blok de kans voor de save te tekenen. Met de 10-3 uitslag is eigenlijk het hele verhaal van deze wedstrijd verteld. De eerste plaats, die recht geeft op rechtstreekse promotie, is niet meer haalbaar voor DVH. De dames moeten komend weekeind de strijd aangaan met Hoofddorp Pioneers, om één plek in de overgangsklasse.

Lees ook:DVH-honkballers slaan hun slag
Lees ook:DHV mannen plaatsen zich voor Holland Series
Lees ook:Herenteam DVH softbal verstevigt toppositie
Lees ook:Weer weekend vol winst voor DVH
Lees ook:Dames DHV softbal gepromoveerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.