Nieuwe partij verwijt VVD ‘sorry’ voor tram 51

actief-4-amstelveen-logoDe nieuwe lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA) verwijt de VVD een sorry-cultuur ten aanzien van lijn 51, die wordt omgebouwd tot Amstelveenlijn en dan plaatselijk haltes gaat missen. Overigens komen zowel lijsttrekker Tim Lechner – voormalig raadslid voor de VVD – als voorzitter Michel de Becker uit de liberale partij.

Zij moeten daar nu kennelijk weinig eer van hebben. Mark Rutte nam het voortouw met ‘sorry’ zeggen en nu begint wethouder Herbert Raat (VVD) er ook mee, zegt AVA. De partij wijst er op dat het dreigende opheffen van haltes van meet af aan een storm van protest opleverde. “Er waren diverse insprekers (o.a. het wijkplatform Waardhuizen / Middenhoven) bij de Raadscommissie die advies moest uitbrengen over het voorstel dat de haltes zouden verdwijnen. Onder grote druk van de VVD werd een motie van de PvdA en D66 om de haltes te behouden ingetrokken”, zegt AVA, die constateert dat de gemeenteraad van Amstelveen akkoord ging met het voorstel van de wethouder John Levi van (toen ook) coalitiepartij John Levi. Hij betoogde, volgens de nieuwe lokale partij dat de sneltram zonder die haltes sneller van A naar B kon, een tijdswinst van wel drie minuten. “Dat ouderen en minder validen veel langer onder weg waren naar een halte werd niet meegewogen”.

Het Amstelveense voorstel kon naar de Regioraad, waar vervolgens druk werd gelobbyd door de Amstelveense VVD-

Tim Lechner

Tim Lechner

afgevaardigde, raadslid Walter Vervenne, om vooral akkoord te gaan met het voorstel zoals het er lag, zegt de lokale partij nu. Overigens was AVA-lijsttrekker Tim Lechner destijds lid van de VVD-fractie in de gemeenteraad en hij nam voor zover bekend geen afwijkend standpunt in.

Verkiezingstijd

Het besluit in de Regioraad heeft tot gevolg dat twee haltes na elkaar (Gondel en Marne) worden opgeheven. Naar de inspreker van het wijkplatform Waardhuizen / Middenhoven werd wel geluisterd, maar de argumenten om niet in te stemmen met de opheffing werden niet gehoord, zegt AVA. “De stem van de VVD afgevaardigde was luider. De Regioraad ging akkoord met het voorstel zoals het eerder werd aangenomen door de Gemeenteraad van Amstelveen. Weg met de haltes, we gaan voor de tijdwinst”, zegt zij. “En nu loopt onze VVD wethouder te piepen dat Amstelveen steken liet vallen met het Openbaar Vervoer en zich onder druk van de regio de kaas van het brood heeft laten eten? Het is verkiezingstijd.”

 

 

Lees ook:SP: ‘Alle haltes lijn 51 laten bestaan’
Lees ook:Tim Lechner voorzitter Ouderencombinatie
Lees ook:Twee nieuwe partijen bij raadsverkiezing
Lees ook:Twee ex-VVD’ers in bestuur Ouderencombinatie
Lees ook:Halte Gondel moet van raad blijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.