SP: ‘Alle haltes lijn 51 laten bestaan’

Remine Alberts

Remine Alberts

Alle tegenwoordige haltes van sneltramlijn 51 moeten blijven bestaan. Dat vindt de SP. Remine Alberts, gemeenteraadslid in Amsterdam voor die partij en ook lid van de regioraad Stadsregio Amsterdam, gaat in data laatstgenoemde gezelschap daarvoor vanavond pleiten. De stadsregio wil de bestaande lijn 51 in twee of drie stukken knippen en vijf haltes opheffen. Een enorme verslechtering voor de reizigers, vindt de SP.

De regioraad besluit vandaag (12 maart) over de toekomst van de Amstelveenlijn. De nu op tafel liggende plannen omschrijft de SP als “minder openbaar vervoer voor meer geld”.

Alberts: “Reizigers moeten straks één, of twee keer overstappen en velen van hen ook verder gaan lopen naar de dichtstbijzijnde halte.”

De SP gaat voorstellen geen haltes op te heffen. Dat zou betekenen dat de vier haltes in Amstelveen en de halte A.J. Ernststraat in Buitenveldert blijven bestaan, die nu dreigen te sneuvelen.  Het tweede voorstel van de SP aan de regioraad heeft als doel dat een rechtstreekse verbinding – dus zonder overstappen – blijft bestaan tussen Amstelveen Westwijk en het centraal station.

Lees ook:SP: ‘Hele raad moet in actie komen voor halte Gondel’
Lees ook:Politiek Amstelveen bezorgd over lijn 51
Lees ook:Regioraad stemt in met AV-lijn
Lees ook:Halte Gondel moet van raad blijven
Lees ook:Ook kritiek van D66 op plannen Amstelveenlijn

2 reacties op “SP: ‘Alle haltes lijn 51 laten bestaan’

  1. frank bikker

    In theorie werkt dat overstappen, maar in de praktijk zijn er zo vaak stremmingen, dat je soms 20 min. moet wachten op bijvoorbeeld het WTC.

      /   Beantwoorden  / 
  2. HenkdVries

    Stoere taal van de SP. Maar ze hebben gewoon voor gestemd!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.