Politiek Amstelveen bezorgd over lijn 51

In een brief aan de Stadsregio Amsterdam heeft de complete gemeenteraad zijn zorg geuit over de Amstelveenlijn. Hij maakt zich vooral zorgen over de sterk verouderde en niet altijd goed onderhouden treinstellen, waardoor ritten uitvallen en reizigers moeten overstappen. Ook is de raad bang dat reizigers het voor gezien houden met het openbare vervoer als de ombouw van de Amstelveenlijn te lang duurt en er geen goede alternatieven zijn.

Begin 2013 is de voorkeursvariant voor het ombouwen van de Amstelveenlijn vastgesteld in zowel de Amstelveense gemeenteraad als de Regioraad. Dat blijft volgens de raadscommissie Ruimte Wonen en Natuur het uitgangspunt. Totdat de vernieuwde lijn 51 in gebruik wordt genomen, moet de nu bestaande tramlijn wel goed blijven functioneren, vindt de raad.

Maar de laatste jaren komen er steeds meer klachten over sterk verouderd materieel en matig onderhoud. Daardoor zijn er geregeld minder treinstellen beschikbaar en vallen ritten uit. Vaak moeten reizigers, die naar station Amstel of CS reizen, bij station Spaklerweg overstappen op lijn 53 of 54. De raad doet nu een klemmend beroep op de Stadsregio Amsterdam ook in deze fase te zorgen voor kwalitatief goed materieel en een goede lijnvoering.

 

Het openbaar vervoer in de hele regio is volgens de gemeenteraaf gebaat bij goede en ‘handige’ afstemming van de ontwikkelingen bij de projecten Amstelveenlijn, Noord/Zuidlijn en de Zuidasdok. Tijdens de ombouwtijd, die zo kort mogelijk moet blijven, moet het vervangend vervoer van een zodanige kwaliteit zijn dat de reizigers niet ‘weglopen’, vindt de raad.

“Wij moeten zorgvuldig omgaan met de reizigers, zodat ze tijdens en na de ombouw gebruik blijven maken van het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer in het zuidelijk deel van de Stadsregio verdient dit volledig”, zegt de raadscommissie in haar brief.

 

Lees ook:DB Stadsregio akkoord met AV-lijn
Lees ook:SP: ‘Alle haltes lijn 51 laten bestaan’
Lees ook:Informatie over tijdelijk vervoer lijn 51
Lees ook:Protest van BBA tegen naderend inkorten lijn 51
Lees ook:Voorstel toekomst AV-lijn van VRA

2 reacties op “Politiek Amstelveen bezorgd over lijn 51

 1. frank bikker

  Die trammetjes hebben van het begin af aan nooit goed gefunctioneerd.
  En nu komt de gemeenteraad daar achter? Lekker vlot na 23 jaar!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. gerben

  Tramlijnbegeerte….maar blijkbaar geheel en al in handen van een niet gekozen bestuur Stadsregio.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.