Halte Gondel moet van raad blijven

330px-Sneltramlijn_51Dat er bij de nieuwe Amstelveenlijn, de toekomstige versie van sneltram 51, vier haltes gaan verdwijnen, leidt tot aanhoudende protesten onder Amstelveners. Die lijken ook door te zijn gedrongen tot de gemeenteraad. Hij nam onlangs een motie aan op B&W aan dagelijkse bestuur (DB) van de Stadsregio te vragen in elk geval de opheffing van de halte Gondel te ‘heroverwegen’.

Die opheffing betekent namelijk, omdat ook de volgende halte aan Marne gaat verdwijnen, dat de wijk Middenhoven slecht bereikbaar wordt, stond in de door de PvdA ingediende motie. Dat geldt ook voor de komende nieuwbouw in het gebied Middenwaard en het kantoorgebouw Gondel, om nog maar te zwijgen van het er dichtbij gelegen dienstencentrum.

De Regioraad, die voor het einde van het jaar een besluit neemt over de ombouw van de Amstelveenlijn, gaf eerder de voorkeur aan sluiting van vier haltes in Amstelveen. Maar het dagelijkse bestuur van de Stadsregio moet de gevolgen van het sluiten van Gondel nog eens goed in overweging nemen, vindt de gemeenteraad.  En het DB gelieve uitkomsten van een in te stellen onderzoek aan de raden van Amstelveen en Amsterdam plus de Regioraad voor te leggen.

Helemaal zonder risico is dat niet, zei VVD-raadslid Walter Vervenne onlangs bij de behandeling van de motie. Want als door Amstelveen heroverweging wordt gevraagd van de voorlopige voorkeur, kan natuurlijk de aanpalende deelraad van Amsterdam dat ook gaan doen. Met mogelijk gevolg dat een compleet andere haltering ontstaat, die voor veel Amstelveners wel eens nog slechter kan uitvallen dan het missen van de halte Gondel.

Waarover dan natuurlijk ook weer politieke discussie ontstaat.

 

 

Lees ook:SP: ‘Hele raad moet in actie komen voor halte Gondel’
Lees ook:Gemeenteraad: hoofd in de schoot over halte Gondel
Lees ook:Opheffen halte Gondel in wijkvergadering De Meent
Lees ook:SP: ‘Alle haltes lijn 51 laten bestaan’
Lees ook:Regioraad stemt in met AV-lijn

Eén reactie op “Halte Gondel moet van raad blijven

  1. frank bikker

    Belachelijk dat men ueberhaupt heeft gedacht over het opheffen van halte Gondel. Deze halte wordt toch veelvuldig gebruikt. Een stad dient toch een fijnmazig ov netwerk te hebben en dan moet Amstelveen zich maar eens sterk maken tov het GVB cq A’dam.

    Het is toch ook al zonder meer belachelijk dat de sneltramverbinding voor bijna 2 maanden plat ligt in de helft van onze gemeente. Bij de Ouderkerkerlaan heb ik al diverse malen expats , toeristen en kampeerders alternatieve routes moeten wijzen. Ze snapten er helemaal niets van. Er staan niet eens voorlichtingsborden met de alternatieve busroute en haltes in het Engels bij de gesloten haltes.
    Dit is toch niet het eerste jaar dat dit ons overkomt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.