Twee ex-VVD’ers in bestuur Ouderencombinatie

Tim Lechner Joop Siemers

Twee voormalige leden van de gemeenteraad voor de VVD zijn nu toegetreden tot het bestuur van de lokale partij Ouderencombinatie Amstelveen (OCA). Woensdag werd Tim Lechner, zoals voel te verwachten, door de ledenvergadering van OCA gekozen als voorzitter. Hij volgt in die functie John de Lange op. Tot secretaris werd Joop Siemers benoemd. Beiden hebben hun lidmaatschap van de VVD opgezegd.

Lechner werd door de lokale afdeling van die partij bij de jongste verkiezingen naar een onverkiesbare plaats op de kandidatenlijst gedegradeerd. Sindsdien is hij als vrijwilliger betrokken bij de lokale omroep RTV Amstelveen, waar hij enige tijd hoofdredacteur ad interim was en nu nog coördinator van het station is. Hoofdredacteur werd de journalist Ernst-Jan Wilhelmus, eerder eindredacteur en voorheen verbonden aan de redactie van het Amstelveens Nieuwsblad.

Siemers is als zelfstandig consultant op het gebied van management en bedrijfsvoering werkzaam en heeft daarnaast talrijke maatschappelijke functies in Amstelveen, zoals voorzitter van de Vrijwilligers Centrale en van Culinair Amstelveen. Ook is hij secretaris van de vereniging van oud-raadsleden en betrokken bij ‘Jazz in het Dorp’. Hij was voorheen 40 jaar lang werkzaam bij de politie en enige tijd plaatsvervangend korpschef van de politie Zaanstreek-Waterland.

OCA heeft twee zetels in de gemeenteraad, die worden bezet door Cor Spinhoven (fractievoorzitter) en Nora Tang. Lechner deed met de belangen van ouderen, die OCA op het oog heeft, ervaring op toen hij van 2001 tot 2004 landelijk directeur was van de ouderenbond ANBO. Ook hij werkte overigens bij de politie (was agent en officier in Amsterdam en Rotterdam). Verder onder meer: hoofd van de bedrijfsvoering bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, stafmanager bij Multihouse NV en via zijn eigen bedrijf Sprinta interim manager bij tal van ondernemingen. Penningmeester van de OCA is W.A. Bomgaars.

 

 

Lees ook:Tim Lechner voorzitter Ouderencombinatie
Lees ook:RTVA-bestuur van 2 naar 5 Bekende AV-ers
Lees ook:Twee nieuwe partijen bij raadsverkiezing
Lees ook:Weer deining in Ouderenpartij OCA
Lees ook:Voorzitter Lechner stapt op bij OCA in chaos

3 reacties op “Twee ex-VVD’ers in bestuur Ouderencombinatie

 1. Ceaucescue

  Kunnen OCA en D66 niet beter op gaan in de VVD. Het bestaan van deze twee partijen is in Amstelveen meer kiezersbedrog, denk ik. Bestuursinhoudelijk stellen ze weinig voor zie enkel Maaike van Veeningen, het toppunt van transparantie waar haar partij altijd voor zegt te staan, maar niet heus.

    /   Beantwoorden  / 
 2. politie(k)ers

  Voormalig VVD-politiefunctionarissen die zowat een hele partij overnemen. Niet wars van repressieve gedachten, waar de VVD ook niet vies van is (met Fred Teeven nog steeds in hun midden). Kortom OCA = binnenkort de grijze versie van de VVD!? (maar VVD’ers zij nook niet vies van corruptie, omkoping, fraude, belangenvertrengelingen enz enz). In 2018 Siemers en Lechner weer in de gemeenteraad?!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ceaucescue

   Ach ze kunnen het dan ook wat langzaamaan doen. Dat heb je wel verdiend op een bepaalde leeftijd.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.