Twee nieuwe partijen bij raadsverkiezing

Tim Lechner

Als de twee nieuwelingen voldoende stemmen krijgen, wordt de gemeenteraad na de verkiezingen in maart waarschijnlijk uitgebreid van negen naar elf fracties. De Partij voor de Dieren en een derde lokale partij hebben de ambitie in de plaatselijke volksvertegenwoordiging te komen.

De nieuwe lokale partij heet Actief voor Amstelveen en is een initiatief van Tim Lechner. Die is nu nog bestuurslid van de Ouderen Combinatie Amstelveen OCA), maar zal daar statutair zijn functie moeten neerleggen. Vermoedelijk zegt Lechner bij OCA, zichzelf ook een lokale partij noemend, ook het lidmaatschap op.

Hij was tot voor kort ook voorzitter van de plaatselijke ouderenpartij, maar trad uit die functie terug. Volgens hem is OCA een onbestuurbaar gezelschap. Voorheen was Lechner raadslid voor de VVD, maar toen hij op een onverkiesbare plaats terecht kwam, stapte hij over naar OCA.

Naast bbA

In oktober komen alle vertegenwoordigers van aan de verkiezingen deelnemende partijen op het raadhuis bijeen om te worden geïnformeerd. De eerste lokale partij was Burgerbelangen Amstelveen (bbA), die na jarenlang in de oppositie te hebben gezeten bij de vorige verkiezingen in de coalitie en het college van B&W terecht kwam. Zij leverde Peter Bot als wethouder. Actief voor Amstelveen richt zich niet alleen op ouderen, maar komt naar eigen zeggen op voor de belangen van alle inwoners en ondernemingen.

Lechner was tot voor kort ook coördinator van de plaatselijke publieke omroep RTVA. Daar trad Joop Siemers, eveneens voormalig VVD-raadslid en korte tijd bestuurslid van OCA, onlangs toe tot het bestuur.

 

 

Lees ook:Tim Lechner voorzitter Ouderencombinatie
Lees ook:Twee ex-VVD’ers in bestuur Ouderencombinatie
Lees ook:Voorzitter Lechner stapt op bij OCA in chaos
Lees ook:Weer deining in Ouderenpartij OCA
Lees ook:Ouderenpartij: ‘Lechner blijft wel bestuurslid’

Eén reactie op “Twee nieuwe partijen bij raadsverkiezing

  1. Heikneuter

    Tim Lechner, uitgekakt zijnde bij de VVD , toen bij RTVA en nu bij Actief voor Amstelveen. Je moet toch wat doen voor een (liefst) aardig betaald baantje.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.