Tim Lechner voorzitter Ouderencombinatie

Tim Lechner

Als de ledenvergadering er woensdag 6 april (14.00 uur) mee akkoord gaat, wordt Tim Lechner voorzitter van de Ouderencombinatie Amstelveen (OCA), een van de twee lokale partijen in de gemeenteraad. Hij volgt in die functie dan John de Lange op. Lechner was eerder raadslid voor de VVD, maar werd door de partij bij de jongste verkiezingen tegen zijn zin naar een onverkiesbare plaats op de kandidatenlijst gedegradeerd.

Sindsdien is hij als vrijwilliger betrokken bij de lokale omroep RTV Amstelveen. Toen de vorige hoofdredacteur (omdat de zender die niet meer kon betalen) opstapte, werd Lechner interim hoofdredacteur. Inmiddels hij in die functie opgevolgd door eindredacteur Ernst-Jan Wilhelmis, voorheen verbonden aan de redactie van het Amstelveens Nieuwsblad, voorlopen van Dichtbij. Lechner is nog wel coördinator bij de zender.

Met de belangen van ouderen, die OCA op het oog heeft, deed Lechner ervaring op toen hij van 2001 tot 2004 landelijk directeur was van de ouderenbond ANBO. Lechner heeft een veelbewogen loopbaan achter de rug. Hij was agent en politieofficier (respectievelijk in Amsterdam en Rotterdam), hoofd van de bedrijfsvoering bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, stafmanager bij Multihouse NV en via zijn eigen bedrijf Sprinta interim manager bij tal van ondernemingen.

Er moeten bij OCA trouwens meer bestuursleden worden gekozen. Daarvoor worden kandidaten gezocht. Tijdens de ledenvergadering in De Meent (14.00 uur) brengt ook fractievoorzitter in de gemeenteraad Cor Spinhoven verslag uit, evenals penningmeester W.A. Bomgaars.

 

Lees ook:Twee ex-VVD’ers in bestuur Ouderencombinatie
Lees ook:Tim Lechner hoofdredacteur a.i. af bij RTVA
Lees ook:Voorzitter Lechner stapt op bij OCA in chaos
Lees ook:Weer deining in Ouderenpartij OCA
Lees ook:Twee nieuwe partijen bij raadsverkiezing

Eén reactie op “Tim Lechner voorzitter Ouderencombinatie

  1. frank bikker

    Wel treurig gesteld met onze lokale democratie en media. De verwevenheid is innig en de burger op een enkele uitzondering na kan het geen bal schelen en slaapt fijn door.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.