PvdA wil armoede onder kinderen bestrijden

Esther Veenboer

In Nederland leven 421 duizend kinderen in armoede, waardoor zij bijvoorbeeld niet mee kunnen op een schoolreisje. Staatssecretaris Jetta Klijnsma heeft 100 miljoen euro voor hen vrij gemaakt, maar de PvdA in de gemeenteraad wil nu weten hoeveel van die arme kinderen er in Amstelveen zijn. Zij heeft er schriftelijke vragen over aan wethouder Maaike Veeningen (D66) gesteld en gaat er na beantwoording daarvan, met haar en andere partijen in de raad over praten.

De 100 miljoen wordt verdeeld over gemeenten voor bestrijding van armoede onder kinderen. PvdA-fractievoorzitter Esther Veenboer vraag de wethouder wat daarvan in Amstelveen terecht komt en wat er mee wordt gedaan. Volgens haar is het aantal huishoudens in armoede de afgelopen vier jaar fors gedaald, maar kan het nog beter. “Ook in Amstelveen groeien er kinderen op die in armoede leven en dat zou niet mogen, zeker niet in Amstelveen”, zegt Veenboer. “Elk kind moet kunnen sporten, de verjaardag vieren, gezond eten en mee kunnen gaan op schoolreisje. We doen als stad al veel maar wij gaan ons sterk maken om deze middelen goed terecht te laten komen in Amstelveen.”

De PvdA claimt de wethouder aan te moedigen álle kinderen te bereiken die de steun nodig hebben. Ook kinderen uit gezinnen die niet zo snel om hulp zullen vragen en kinderen uit wijken waar weinig armoede is en het niet snel wordt opgemerkt dat een kind aan de zijlijn staat. Veenboer zegt te willen dat in Amstelveen geen kinderen in armoede hoeven op te groeien en ieder kind meedoet. Zij wijst op tal van andere instanties, behalve het Rijk, die zich ook lokaal inzetten om armoede onder kinderen te bestrijden. Zij denkt daarbij aan Stichting Jarige Job, Het Armoedefonds, de Stichting Leergeld, het Jeugdsportfonds, de Kinderen van de voedselbank en Het Jeugdcultuurfonds. “We willen van de wethouder weten met welke partijen de gemeente al samenwerkt en waar kansen liggen om meer te doen. En we willen dat de Raad daarbij betrokken wordt”, zegt Veenboer, die ook van de kinderen zelf wil horen wat die vinden dat ze nodig hebben.

 

 

Lees ook:Pakket voorzieningen voor arme kinderen
Lees ook:Raad in PvdA-motie: ‘geld reserveren tegen armoede kinderen’
Lees ook:Ervaringsdeskundigen voor armoede bestrijding
Lees ook:PvdA: zoeken met vangnet naar minima
Lees ook:Gemeente wil voorbeeld werkgever zijn voor mantelzorgers

5 reacties op “PvdA wil armoede onder kinderen bestrijden

 1. Tomaat

  Ik heb mevr. Veenboer de laatste tijd daar bitter over gehoord. Zou dat komen omdat de verkiezingen eraan komen?
  Ik wil wel eens weten wat de PvdA in deze gemeente heeft gedaan voor kinderen uit de laagste inkomensgroepen. Bij de vorige wethouder, die dit in haar pakket had. ( mevr. Koops van CU) werden nog wel eens kleine succesjes binnengesleept, maar bij de hr. Brandes?
  Het kan natuurlijk ook zijn dat de PvdA zich i.d. bescheiden wil opstellen, vooral mevr. Veenboer.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Piet

   Misschien kun je je vuige aantijgingen toe lichten? Het is wel het beschadigen van de integriteit van deze dame.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tomaat

    Een partij die beweert sociaal te zijn en vervolgens met een BbA en VVD in de coalitie gaat zitten zonder dat ze dat iets van hun beloften oplevert , is geen knip voor zijn neus waard.

      /   Beantwoorden  / 
 2. Gerben

  Amstelveen kent geen afdeling van het Jeugdcultuurfonds.
  Daar kan wat aan gedaan in de opmaat naar de verkiezing van de gemeenteraad in maart 2018.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gerben

   Nabrander: de Jeugd Burgermeester hier ook bij betrekken.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.