Pakket voorzieningen voor arme kinderen

Veenboer Esther Dorien Mijksenaar

Samen met de PvdA komt GroenLinks in de laatste vergadering van de nu zittende gemeenteraad met het voorstel Amstelveense kinderen in armoede te helpen. In Amstelveen leeft 1 op de 12 kinderen in armoede, zeggen de fracties. Zij willen een ‘kindpakket’ van voorzieningen die kinderen in staat stellen ‘mee te doen’.

Uit Den Haag is geld naar de gemeenten gekomen om armoede bij kinderen te bestrijden. Ook in Amstelveen bestaat dat een probleem. GroenLinks-raadslid Dorien Mijksenaar constateert dat vorige week veel Amstelveense gezinnen op skivakantie waren.  “Hoe leuk dat ook is en hoe goed het ook gaat met veel mensen in onze gemeente, we mogen niet vergeten dat ook veel gezinnen hier in armoede leven.”

Daarom hebben GroenLinks en PvdA – overigens samen met de SP, ChristenUnie en uiteindelijk de hele raad – een voorstel gedaan voor het ‘kindpakket’. Daarin zouden onder meer tegemoetkoming in de kosten voor een schoolreisje, de mogelijkheid om een nieuw stel kleren te kopen als het zomer of winter wordt en toegang tot openbaar vervoer moeten zitten.

PvdA-raadslid Esther Veenboer: “Als kinderen bijvoorbeeld niet mee kunnen doen met de normale activiteiten op school, worden ze al vrij snel uitgesloten en dat geeft hen, maar ook hun ouders een flinke knauw in het zelfvertrouwen.”

Eerder was door de PvdA al actie ondernomen om geld voor de bestrijding van kinderarmoede los te krijgen en met een plan te komen, maar daar heeft het college van B&W tot nu toe niks mee gedaan, zegt Veenboer. “Nu heeft wethouder Koops alsnog de opdracht gekregen om zo snel mogelijk voor het nieuwe schooljaar met een uitwerking van de plannen te komen.”

Lees ook:PvdA wil armoede onder kinderen bestrijden
Lees ook:Raad in PvdA-motie: ‘geld reserveren tegen armoede kinderen’
Lees ook:Raad wil armoede schoolkinderen bestrijden
Lees ook:Ervaringsdeskundigen voor armoede bestrijding
Lees ook:Raad niet unaniem achter benoeming Veenboer

2 reacties op “Pakket voorzieningen voor arme kinderen

 1. gjzn

  Kinderen Eerst.

  Wie weet krijgt Dorien voldoende stemmen bij de komende raadsverkiezingen
  om het goede werk voort te zetten.

    /   Beantwoorden  / 
 2. frank bikker

  In Amsterdam bestaat zoiets al jaren. Ja,ja we hebben hier kiene bestuurders, die goed letten op de minder bedeelden, maar beter laat dan nooit.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.