Gemeente wil voorbeeld werkgever zijn voor mantelzorgers

Esther Veenboer

De gemeente wil het voorbeeld geven aan andere werkgevers op het gebied van de mantelzorg door medewerkers daarvoor de ruimte te geven. Het personeelsbeleid wordt daarvoor aangepast en het college gaat er naar streven daarvoor erkenning. Een soort keurmerk, van de Stichting Werk & Mantelzorg te krijgen.  De gemeenteraad nam vorige week unaniem een daartoe strekkende motie aan van PvdA-raadslid Esther Veenboer aan. Onduidelijk is overigens nog wat de aanpassing concreet moet gaan inhouden. Via de motie heeft de raad B&W alleen gevraagd mantelzorg in het ebstaande personeelsbeleid te verankeren. Wethouder Jacqueline Koops van Welzijn zei dat het college de motie graag uitvoert.

Overigens bestaan er voor bij de gemeente werkende mantelzorgers al mogelijkheden, Zij kunnen twee weken per jaar extra zorgverlof krijgen voor zorg aan uitwonende ouders en inwonende kinderen. Bovendien zijn de werktijden bij de gemeente flexibel: aan ambtenaar kan tussen zeven uur ’s morgens en zeven uur ’s avonds zijn uren op het gemeentehuis invullen.

Eerder al diende Veenboer een eveneens door de gemeenterad aangenomen motie in, die erin voorzag dat mantelzorgende mensen met een uitkering op basis van de wet Werk en Inkomen worden vrijgesteld van de verplichting te solliciteren. De gemeente gaf dit jaar voorts tien woonurgenties af voor mantelzorgers.

Lees ook:PvdA wil ruimte voor mantelzorgende ambtenaren
Lees ook:Gemeente wordt ‘mantelzorgvriendelijke werkgever’
Lees ook:PvdA wil gemeente als mantelzorgvriendelijke werkgever
Lees ook:PvdA: ‘ontlast mantelzorgers’
Lees ook:Cadeautje van gemeente voor mantelzorgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.