D66 wil open afvalstation op zondag

Tawros Aslanjan (D66)

In feite stond het al in het verkiezingsprogramma maar D66 wijdt er nu ook een persbericht aan. De gemeente moet meer service buiten kantooruren gaan bieden en daarom moet het Afvalbrengstation aan Langs de Werf op zondag open. Plus op één avond in de week. Dat zegt raadslid Tawros Aslanjan, die ook in het strijdperk trad voor uitbreiding van de koopzondag met de ochtend (waarvan in de praktijk vrijwel niets terecht kwam).

D66 vindt dat de ruimere openingstijden noodzakelijk zijn om beter aan de vraag van de Amstelveense inwoners te kunnen voldoen. Het college van B&W met de mogelijkheden onderzoeken, vindt D66.

Voor veel Amstelveners die in de maand maart aan de slag gaan in hun tuin of zolder, is een bezoek aan de gemeentewerf onvermijdelijk, denkt Aslanjan. “Voor mensen die werken van maandag tot en met vrijdag en sportende kinderen hebben op zaterdag is het bijna niet mogelijk binnen de huidige openingstijden afval weg te brengen naar de gemeentewerf. Ruimere openingstijden in de avond en op zondag kunnen een uitkomst.”

Pilot

D66 wil in ieder geval een jaar lang in de vorm van een pilot de openingstijden van de gemeentewerf verruimen. Als er veel gebruik van wordt gemaakt kan dat dan zo blijven, vindt de partij.

Volgens D66-raadslid Edwin van der Waal zijn er meer voordelen aan de openstelling. “Door het afval goed te scheiden, wat op de gemeentewerf moet, dragen wij bij aan het behoud van (soms) schaarse grondstoffen,” zegt hij. Wat D66 betreft wordt de eventuele stijging van de hoeveelheid (gescheiden) aangeleverd afval bij de gemeentewerf ook meegenomen in de evaluatie van de pilot.

 

Lees ook:D66 wil winkels hele zondag open
Lees ook:D66: ‘Kerstmarkt-ondernemers willen ‘s avonds open’
Lees ook:Proef met nachtvergunning café’s – D66 en GL blij
Lees ook:D66 vindt dat lawaai festival moet kunnen
Lees ook:D66 wil raadhuis ook op zaterdag open

14 reacties op “D66 wil open afvalstation op zondag

 1. gerben

  Op weg met D’66 naar: 7 x 24 uur per week.

    /   Beantwoorden  / 
 2. CeeBee

  Wat mij betreft zou het zaterdag wat langer open mogen blijven, maar verder is het een oplossing voor een niet bestaand probleem. Het is goed zo.

    /   Beantwoorden  / 
 3. App

  Laat de gemeente eerst het nieuwe inzamelen van huishoudelijk afval goed regelen. Veel oudere bewoners in de hoogbouw moeten straks grote afstanden met hun afvalzakken sjouwen naar de ondergrondse containers.

  De gemeenteraad heeft *%/&€# ingestemd met een max afstand van 300 meter! Voor velen betekent dat een (rollator)wandeling van meer dan een halve kilometer om hun ‘grondstoffen’ aan de gemeente te leveren.

  De gemeeentelijke afvaldienst wil wel op individuele basis maatwerk gaan leveren, maar niet voor een gebouw met 50 woningen met veel oude bewoners. Ons verzoek om een dichterbij gelegen afvalcontainer te mogen gebruiken werd botweg afgewezen.

  De fracties van GL en SP hebben niet gereageerd op onze brandbrief. Misschien maar eens proberen om de liberalen van D66 te interesseren.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Dit plan geldt ook voor mensen in laagbouwwoningen. Eigenlijk dus een onzalig plan. Met dit soort plannen geldt altijd. Bezint eer u begint. Een aantal jaren hebben ze overal plastic containers uitgedeeld. Nu moet een gedeelte weer weg,.

     /   Beantwoorden  / 
  2. App

   Stawros Aslanjan van D66 reageerde vrijwel meteen op mijn uitgebreide brief over de gevolgen voor oudere bewoners van het ‘nieuwe inzamelen’ van afval door de gemeente. Zo kan het dus ook. SP en GL stuurden zelfs geen ontvangstbevestiging.

   Deze kwestie speelt in veel gemeenten waar het bestuur al snel besefte dat het nieuwe systeem niet goed doordacht en gecommuniceerd was.

     /   Beantwoorden  / 
   1. X

    Wel eens naar de grootte van hun fractie gekeken? Kleine partijen zijn helaas genoodzaakt om meer prioriteiten te stellen.
    Daarom kan een Aslanjan zich ook bezig houden met dit soort zaken.
    By the way de laatste opmerking van App heeft niets te maken met het onderwerp van het artikel maar alles weer met zijn eigen belangetjes, ook wenst meneer niet in te gaan op mijn laatste opmerking . Hr. RvW soms?

      /   Beantwoorden  / 
 4. W.A.Bomgaars

  Volkomen van de gekke; zitten de burgers echt op te wachten.
  Als D66 hiermee wil scoren voor de Gemeenteraadsverkiezingen dan begrijpen ze er geen bal van.

    /   Beantwoorden  / 
 5. X

  “Botweg afgewezen” door wethouder Bot. Hoe toepasselijk.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Rotary-vriendje

  Heerlijk als dit de problemen zijn waar je je als partij mee bezig mag houden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Ik “herken” me niet in dit “probleem”😇😇😇

     /   Beantwoorden  / 
 7. App

  Afval is iets waarmee álle Amstelveners minstens één keer per week te maken hebben, in veel gevallen op een bezwarende manier.

  Als afval niet goed wordt ingeleverd, ingezameld, afgevoerd en verwerkt, dan heeft dat ernstige consequenties voor bewoners, bestuur en het milieu.

  Voor wethouders en raadsleden is afval dus een zware portefeuille en zou door hen dan ook als zodanig moeten worden opgevat.

  Dat het daaraan ontbreekt, ligt ook aan onderschatting door burgers van het belang en van de complexiteit van het onderwerp. Dat blijkt wel uit reacties op dit forum.

  Ook in grote fracties zijn de portefeuilless verdeeld. Bij D66 houdt Edwin vd Waal zich bezig met afvalzaken. Ik begrijp dan ook niet waarom Tawros Aslanjan met bovenstaand voorstel komt.

  Fractiespecialisten van D66 en VVD lijken bereid om zich te gaan verdiepen in de vraag of het ‘nieuwe inzamelen’ wel goed door B&W en ambtenaren is doordacht, voorbereid en gecommuniceerd. Bewoners van enkele hoogbouwflats in het centrum vinden in ieder geval van niet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. W.A.Bomgaars

   Normaal gesproken zou ik niet reageren op berichten van anonieme schrijvers als X, App, Rotary vriendje enz. Heb toch eens lef en kom ervoor uit dat je of ambtenaar bent of in de gemeenteraad zit. Wel met je kop op verkiezingsposters en met je naam op verkiezingslijsten maar daarna anoniem blijven in commentaar naar of van burgers (wat een mentaliteit). Van de Waal (wel met lef) was op de laatste bijeenkomst van een wijkplatform bijeenkomst die ik mocht leiden en waarbij de aanwezigen hun verontrusting hebben uitgesproken overeen aantal actuele onderwerpen w.o. Openbaar vervoer, Schiphol en afval inzameling en meerdere onderwerpen waarover met het wijkplatform nooit eerder was gecommuniceerd laat staan geparticipeerd. Dus … brief naar B&W, gesprek met een wethouder en verder je kop houden en doormodderen. Wijkplatform en burgers: zijn net zo vervelend als poep aan je schoen. In de laatste acht jaar ben ik (c.q. het wijkplatform) welgeteld 4 keer gevraagd om medewerking c.q. informatie en participatie naar burgers. Na 8 jaar vrijwillige burgerplicht heb ik het nu wel gehad met deze volksvertegenwoordigers. Dus … nooit meer naar de stembus en een welgemeend excuus naar mijn medeburgers en wijkbewoners. Ik stop ermee en wens u veel sterkte met het inademen van nog meer fijnstof, het accepteren van meer geluidsoverlast, lange wandelingen achter de rollator naar en van een afvalput en in de toekomst een volgebouwde Middenwaard en Bovenkerker polder (maar wel vol toeristen door geslaagde City Marketing). “Mark my words” want u wordt niets gevraagd.

     /   Beantwoorden  / 
  2. App

   Bomgaars, ik wil niets liever dan weer onder mijn eigen naam deelnemen aan de discussies op dit forum. Helaas mag dit niet van de Blogger.

   Verder ben ik het helemaal met u eens, na vele jaren met soortgelijke ervaringen als die u noemt.

   Ondanks internet blijft de lokale democratie hier een teer en verwaarloosd plantje.

   Ik hoop dat u gewoon doorgaat met uw actieve burgerschap. En volhouden! Dat doe ik ook, desnoods anoniem.

     /   Beantwoorden  / 
 8. Fred van Bladel

  Ophalen grof huishoudelijk afval, 1m³ of minder € 13,55 voorrijkosten + € 8,08 per m³

  Bijna €21 of €30 om van je grofvuil af te komen. Ik begrijp dat grofvuil ophalen kosten met zich meebrengt. Maar ik ben bang dat mensen creatief worden om dit bedrag te omzeilen en het anoniem neerzetten.

  Veel geld om van je spullen af te komen. En natuurlijk begrijp ik de remmende werking op het terugdringen van afval. Maar het zijn veelal degenen die geen auto hebben en dan ook nog veel geld kwijt zijn aan deze maatregel. Anyway.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.