Proef met nachtvergunning café’s – D66 en GL blij

Axel Boomgaars Tawros (D66)

Nachtenlang het café open houden in Uilenstede, wat fractievoorzitter Axel Boomgaars van Groenlinks wilde, ging niet door, omdat de burgemeester zich daar tegen verzette. Maar nu willen B&W een proef nemen met toestemming later te sluiten op vrijdag en zaterdag voor heel de horeca in Amstelveen, alsmede in de nacht die volgt op een reguliere feestdag. De café’s mogen dan tot vijf uur ’s morgens open blijven.

Bij studentencampus Uilenstede mag dat op donderdag en vrijdag. GroenLinks en D66 zijn in hun nopjes. De democraten zijn sowieso voor een 24 uur economie en dienden eerder een door de meerderheid van de gemeenteraad omarmd voorstel in om winkels niet alleen op zondagmiddag maar de hele zondag toestemming te geven om open te zijn. Ook de VVD vindt dat winkels dag en nacht open moeten, dus die zal er ook weinig moeite mee hebben als de kroegen ’s nachts langer open blijven. En natuurlijk sluit de rest van de coalitie (PvdA en Burgerbelangen) zich daar bij aan.

De pilot met de langere openingstijden duurt een jaar. De capaciteit op het terrein van de handhaving wordt daartoe uitgebreid, waarmee vijftig mille is gemoeid. Nu werken handhavers tot 02.00 uur (het tijdstip waarop doordeweeks de café’s dicht moeten, zaterdag en zondag tot 03.00 uur), maar het voorstel is de diensten dan tot 06.00 uur te verlengen.

GroenLinks en D66 zeggen dat zij voor een latere sluitingstijd zijn om het nachtleven in Amstelveen ‘bruisender’ te maken. “Zodat je niet enkel naar Amsterdam hoeft voor een leuke avond”, zegt Boomsma. “ Dat moet natuurlijk wel verantwoord gebeuren, zodat buurtbewoners ’s nachts rustig kunnen slapen. In deze pilot zien we dat er expliciet naar een balans tussen die twee gezocht wordt, dat is positief.”

‘Goed moment’

Eerder was er, mede nadat de bezwaren van de burgemeester omtrent Uilenstede waren gehoord, geen meerderheid de raad voor. Maar na overleg met politie, horeca en gemeente kwamen B&W nu dus met een nieuw voorstel voor een proef van een jaar.

D66-raadslid Tawros Aslanjan, die ook zijn voorstel over het langer openlaten van de winkels er door kreeg, zegt dat ondernemers in de horeca behoefte hebben langer open te blijven in de weekend. En Amstelveners willen volgens hem in hun eigen stad uitgaan. “Er is ook steeds meer goede horeca in Amstelveen bijgekomen, dus dit is een goed moment om te kijken of we als gemeente wat meer los kunnen laten.”

Overigens moeten bedrijven als zij langer open willen zijn dat wel aan de gemeente melden en een veiligheidsplan indienen om overlast voor omwonenden tegen te gaan. Die moeten kunnen bellen als zij last hebben. Ook gaat de gemeente meer handhaven in de nog kleinere uurtjes. GroenLinks en D66 zeggen het belangrijk te vinden dat er goed onderling overleg komt tussen de horeca-exploitant, de buurt, politie en gemeente.

De gemeente wijst er op dat de politie niet zit te wachten op extra werk en handhavers van de gemeente haar taken niet volledig kunnen overnemen, trouwens ook geen geweldsmiddelen hebben. Vergeleken met andere gemeenten, zoals Amsterdam, valt de overlast en het aantal incidenten bij de horeca in Amstelveen mee, zeggen B&W.

Bij excessen kan, op last van de burgemeester, een aan de pilot deelnemende horecaonderneming daarvan verder worden uitgesloten. Verwacht wordt dat de pref per 1 juli van start gaat.

 

 

Lees ook:Horeca niet unaniem blij over nachtvergunning
Lees ook:Nachtvergunning Bell’s Club ingetrokken
Lees ook:Bells Club en Partycentrum blijven langer open
Lees ook:GroenLinks: ‘Geen sluitingstijd horeca op Uilenstede’
Lees ook:Burgemeester: Horeca Uilenstede niet lager open

64 reacties op “Proef met nachtvergunning café’s – D66 en GL blij

 1. Zoostje

  Slapen deze neoliberalen wel eens? Of is het zo, omdat zij niet slapen de hele Amstelveense gemeenschap uit de slaap moet worden gehouden? Door hun 24/7 druk druk druk gezemel? Wat een zielige partijen. Blij, blij, blij met de openingstijden waarop de meeste mensen willen slapen. Veeningen moet snel worden afgeserveerd. Oh nee wacht zij moet eerst nog een plonsje doen in haar badkuipje. Daarna kan zij nog ‘s nachts haar boodschapjes doen. Om vervolgens de next day voor haar Raatje klaar te staan. Ziet nou niemand het lachwekkende van GL en D’66 in? Overigens ingegeven door de VVD. Want wie die partij niet volgt en omarmt is uitschot.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Robert van Waning

  Zoostje, het tijdperk van de neoliberalen loopt ten einde. Zij zitten in de kroeg om hun frustratie en verdriet daarover te vergeten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Zoostje

   Gelukkig hoeven zij slechts de straat over te steken, alwaar voor hen de deuren opengaan. Terwijl de rest van het Amstelveense volk de deuren van de 24 uurs economie openhouden. PROOST! Het Raadhuis sluit op vrijdag om half 1, de rest mag doorgaan. Tot diep in de nacht. Bah wat een mentaliteit, ik word er kotsmisselijk van.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Zoostje

  Zag die laatste partij olv de grijnzende voorman weer een aantal loze kreten uithalen, waar rechts Nederland vast haar vingers weer bij aflikte. Nu is het wachten op zijn volgers. Die likkenbaardend met 130 km/uur achter die leugens aansnellen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Frank

  De bekende linkmiegeligheid in de politiek.
  “Het gaat er niet om wat er gezegd wordt, maar wie het zegt!”
  Goed gejat van de coalitie met dank aan GL! Voor Uilenstede kan ik het me nog voorstellen, gezien zijn geschiedenis, maar voor de rest van de horeca in Amstelveen?

  Amstelveen is nog altijd een “groene” slaapstad, met de nadruk op slaap. Daarom is Amstelveen zo in trek bij m.n. gezinnen. Daar zit men in wijken niet te wachten op lallende, brallende imbeciele, dronken kroegtijgers midden in de nacht. Mensen willen namelijk uitgerust op hun werk komen en diegenen die wel de hele nacht door willen gaan; “Amsterdam is dichtbij!” Ik vraag mij trouwens ook af of er vraag naar is in Amstelveen.

  Dit soort neo-liberalisme lijkt haast wel niet meer te stoelen op bestaande feiten, maar eerder op een soort fanatiek beleden geloof. Of ziet men graag bordelen en nachtclubs verschijnen in Amstelveen? Ja, die zijn zo lang mogelijk open! Nou veel plezier er mee.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Zoostje

   Hahaahah, juist Frank, laten we langs de Poel een tippelzone maken. 24 uur /7 dagen per week geopend. Tenslotte moeten zij ook hun huur en vaste lasten betalen. En voor wat betreft ‘ handhaving’, men kan zo vanuit het werkplekje de (p)boel in de gaten houden. En daarna op eigentijdse neoliberale wijze met de vinger wijzend naar het uitschot de kroeg in duiken.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Ach, je hebt dan gelijk nieuw leven rondom het Oude Dorp. In de dubbele betekenis van het woord.

      /   Beantwoorden  / 
 5. Koos

  Uilenstede ligt er keurig bij. Mooi Open Cafe. Geen springers. Inzet voor vluchtelingen nabij. Nu nog een zwembad (over enige jaren na vertrek Griffioen..)

    /   Beantwoorden  / 
 6. Geheelonthouder

  Van Tavros en Axel kan ik het mij wel voorstellen, die zetelen op Uilenstede waar zij keihard (proest) studeren aan de bar.

  Voor de rest boeit het mij niet. Laat Amstelveen maar lekker meegaan in de vaart der volkeren.

  Overlast heb je alleen van linkse stiekeme drinkers die de hele nacht goedkoop bier slurpen op de bank. En dan naar buiten gaan om hun buren lastig te vallen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Robert van Waning

  Vanochtend om 05:15 uur werden wij wakker van brallende en schreeuwende kroeggangers die tegenover P60 nog wat stonden na te ‘bruisen’. Waar is de handhaving als je die nodig hebt?

  Café-exploitanten zijn niet verantwoordelijk voor het straatgedrag van hun klanten nadat zij die hebben volgeschonken. Wel de lusten, niet de lasten.

  Dankzij GL, D66 en B&W kunnen wij ‘s nachts dus niet meer de ramen open laten voor frisse lucht.

  “Vergeleken met andere gemeenten, zoals Amsterdam, valt de overlast en het aantal incidenten bij de horeca in Amstelveen mee, zeggen B&W.” Niemand van hen woont in het Stadshart of ergens anders in de buurt van horeca die met hun toestemming later zullen mag sluiten.

  Buurten waarin bestuurders of hoge ambtenaren wonen, zijn altijd stiller, veiliger en schoner dan de rest. Het zijn allemaal kleine Erdogans, die bestuurders. Kwam er maar eentje aan het Stadsplein wonen..

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Daar heb je totaal ongelijk in RvW. Als bezoekers van een kroeg buiten voor veel overlast zorgen, valt dat namelijk ook onder de verantwoording van de kroegeigenaar. Van elke klacht wordt namelijk een aantekening gemaakt en als het te veel is, kan een eigenaar zijn vergunning verliezen( of bij overdracht zijn goodwill oftewel zijn winst of pensioen), maar aan de andere kant neemt men ook mee wie tegenover zo’n zaak gaat wonen dient er rekening mee te houden dat er altijd een bepaalde mate van overlast zal zijn. En daar zit hem nou net de kneep.

     /   Beantwoorden  / 
 8. Matthijs

  Ik dacht dat u door A9 en Schiphol wegens slechte lucht toch al niet met open ramen kon slapen. Weet u trouwens feitelijk bewijsbaar zeker dat geen enkele hoge ambtenaar of bestuurder (die nogal eens wisselt) in de buurt van café ‘s woont?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Als te hard wordt gereden, te veel herrie wordt gemaakt of afval wordt gedumpt in een laan waar een bestuurder of hoge ambtenaar woont, dan belt hij/zij rechtstreeks met de verantwoordelijke bestuurder of ambtenaar en dan wordt het geregeld. Iedereen weet dat het overal zo werkt.

   Matthijs, reageer ook eens op wat ik on-topic schreef over de nachtelijke overlast bij P60, want daar gaat het tenslotte om. Omwonenden moeten massaal protesteren tegen de latere sluitingstijden waarmee de lokale horeca-democraten hen opzadelen.

     /   Beantwoorden  / 
 9. PeterPC

  “Dankzij GL, D66 en B&W kunnen wij ‘s nachts dus niet meer de ramen open laten voor frisse lucht.”

  Maar er is helemaal geen frisse lucht in Amstelveen, volgens Robert van Waning.

  En verder wat Matthijs zegt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Je moet er ook bij vertellen Robert van Waning dat je om 5 uur ‘s morgens op je balkonnetje stond te schreeuwen waar de handhaving bleef.

   Maar je adem stokte geregeld vanwege die zogenaamde frisse lucht.

     /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Waarom word ik nou weer genoemd? U bracht dacht ik de proef in verband met P60, maar laat maar. Welke persoonlijke beledigingen zijn er nu weer? Ik heb zoveel mogelijk weggehaald, maar besef dat het voor u nooit genoeg is. En of Matthijs (Roeleveld trouwens) daar achter staat weet ik niet.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Robert van Waning

      JB, er is een duidelijk verband tussen de proefneming met latere sluitingstijden en het feit dat de sluiting van P60 om 5 uur ‘s ochtends tot geluidsoverlast voor de omgeving leidde.

      Horeca-exploitanten moeten niet alleen genieten van de lusten van ruimere openingstijden maar moeten ook de last dragen van hun verantwoordelijkheid voor het gedrag van hun klanten op straat. Gemeentelijke handhaving vindt dankzij wethouder? Raat alleen plaats op parkeerterreinen. (Kassa!)

      Matthijs reageert, redeneert en schrijft net als u. Het risico van zijn laffe anonimiteit is dat hij voor een ander wordt aangezien.

      FaassenPC schrijft dat ik ‘s morgens om 5 uur dronken op mijn balkon sta te schreeuwen. Hij probeert mij op alle mogelijke manieren te beschadigen en u laat dat toe.

      PS
      De reacties worden weer in de verkeerde volgorde geplaatst.

        /  
   1. Ceaucescue

    Een duidelijk gevalletje van overlast gepleegd door de hr. van Waning. Ja,ja het kan verkeren. In wat voor maatschappij leven we tegenwoordig.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Robert van Waning

     Over welke overlast heb je het, Dictator? Geloof jij alles wat FaassenPC schrijft? Dat doen alleen meelopers en napraters.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Ceaucescue

      Wat PC zegt is altijd de zuivere waarheid, behalve als het natuurlijk over mij gaat.

        /  
     2. PeterPC

      Ceaucescue is een prima en vooral scherpzinnig mens.

        /  
     3. Robert van Waning

      Ook deze discussie werd gesaboteerd en gaat dus niet meer over het onderwerp.

      Waar ging het ook al weer over? O ja, over het op vrijdag en zaterdag later sluiten van de horeca in heel Amstelveen, alsmede in de nacht die volgt op een reguliere feestdag. De café’s mogen dan tot vijf uur ’s morgens open blijven. Toch wel een serieuze discussie waard, lijkt me.

        /  
   2. Robert van Waning

    @JB, waarom laat u deze leugen staan? Toen ik schreef dat FaassenPC liever over mij schrijft dan over het onderwerp, heeft u die zin verwijderd omdat het niet over feiten zou gaan..

      /   Beantwoorden  / 
 10. Matthijs

  Hoe weet u zo zeker dat al uw beweringen (u weet exact wel telefoonverkeer ambtenaren er op na houden) juist zijn? In het artikel stond overigens niets over P60. Wie is er nu off-topic? We zien de protesten van de omwonenden wel tegemoet. Overigens: Van mij hoeven café’s niet langer open te zijn. Van veel kleine horeca-ondernemers ook niet denk ik.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Matthijs, uw artikel ging over café’s die tot 5 uur mogen blijven schenken. P60 is kennelijk zo’n café. Met de overlast die daar onvermijdelijk bij hoort.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Geheelonthouder

    P60 is een poppodium, met een bar.
    Niet te vergelijken met een café waar het publiek geheel anders is.

    Maar zo te zien gaat het alleen over Robert van Waning en zijn overlast.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ceaucescue

     Ach weet RvW veel. Die denkt enkel dat de hele wereld om hem draait.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Geheelonthouder

      Klopt Ceaucescue. Echter hij suggereert met zijn absolute domme opmerkingen dat iedere café bezoeker een potentiële schreeuwende zuiplap is.

      Een walgelijke instelling. Dat wilde ik even benadrukken.

        /  
     2. Robert van Waning

      Aangezien jij e.a. voornamelijk over mij schrijven en niet over het onderwerp, lijkt het inderdaad alsof het allemaal om mij draait. Ondertussen lijkt niemand zich voor het onderwerp te interesseren. Jammer.

        /  
     3. Geheelonthouder

      Ik schrijf niet over jou, maar reageer op je kromme argumenten.

      Jij bent toch degene die het altijd heeft over een debat voeren?

        /  
     4. Robert van Waning

      Wat is er zo krom aan de constatering dat bezoekers van P60 ‘s morgens na sluiting om kwart over vijf luidruchtig waren? En aan het vermoeden dat drank daarbij een rol speelt? En aan de vergelijking van de bar van P60 met andere horecagelegenheden? Je zit alleen maar te katten maar geeft zelf geen mening, laat staan onder je eigen naam. Held.

        /  
     5. Ceaucescue

      P60 draait vaker langer door dan de normale zaken in Amstelveen. Het gaat hier over de gewone café s in geheel Amstelveen. RvW vergelijkt hier appels met peren. Dat weet hij zelf ook wel, want de gewone café s zijn omstreeks 5 uur al lang gesloten in het Stadshart.

        /  
     6. Robert van Waning

      Het gaat om de overlast die cafébezoekers na sluitingstijd veroorzaken. P60 vormt daarop geen uitzondering. De discussie moet echter niet alleen over P60 gaan (en helemaal niet over mij).

      B&W moeten met meer belangen rekening houden dan alleen met die van horeca-exploitanten en cafébezoekers.

      Hoe meer overlast, verspilling en/of vervuiling een bepaalde activiteit veroorzaakt, des te meer steun krijgt het van de overheid. Voorbeelden in Amstelveen: Schiphol, A9, horeca en scooters.

        /  
    2. Geheelonthouder

     Tja, als je dan maar helemaal niets meer in te brengen hebt haal je je ridicule argumenten weer te voorschijn, zijnde : A9, fijnstof, Schiphol, scooters.

     Die zaken hebben niets te maken met verlengde horeca sluitingstijden. over on topic gesproken.

     Robert van Waning, alles wat je zegt (eigenlijk bij elk topic) is al zo vaak weerlegd.

     Is het een soort masochisme, dat je maar door blijft drammen/spammen?

       /   Beantwoorden  / 
     1. Robert van Waning

      Die dingen hebben met elkaar gemeen dat zij hinderlijk of zelfs schadelijk zijn en dat zij toch door de overheid worden beschermd, gesteund en zelfs aangemoedigd.

      Is het angst voor jezelf dat jij jouw narigheden steeds met nieuwe schuilnamen probeert te bedekken?

        /  
   2. Robert van Waning

    P60 heeft een bar en is dus vergelijkbaar met andere horecagelegenheden die dankzij Gl, D66 en B&W tot 5 uur ‘s ochtends alcohol mogen blijven schenken, met alle overlast van dien.

    @geheelonthouderPC, ik schrijf over het onderwerp; jij (weer) over mij.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Geheelonthouder

     Nog maar een keer, een poppodium is niet te vergelijken met andere horeca.

     En ik ben zeker niet PC, wie dat ook moge zijn.

     Is Robert van Waning al aan het innemen geweest?

       /   Beantwoorden  / 
 11. Matthijs

  U geeft geen antwoord op mijn vraag, wat u zelf ook vaak zegt. Hoe kunt u bewijzen dat uw bewering over de telefoontjes juist is. Overigens: De proef start pas in juli met het later open zijn en bedrijven die er aan meedoen, moeten dat melden. P60 heeft er nog niets mee te maken…

    /   Beantwoorden  / 
 12. Robert van Waning

  Matthijs, het artikel gaat over een proef die B&W gaan nemen met latere sluitingstijden op vrijdag en zaterdag voor heel de horeca in . Het gaat ook over de overlast die dit voor omwonenden kan gaan geven en over de handhaving die dit moet tegengaan.

  Ik gaf een voorbeeld van de praktijk, maar ik word daarvoor – met uw welnemen – beloond met de gebruikelijke persoonlijke beledigingen. Daar zegt u echter niets over.

  U gaat wel uitgebreid in op een zijdelingse opmerking over het feit dat bestuurders en hoge ambtenaren er wel voor zorgen dat regels in hun eigen woonomgeving worden gehandhaafd.

  Wie bent u?

    /   Beantwoorden  / 
 13. Robert van Waning

  JB, er is een duidelijk verband tussen de proefneming met latere sluitingstijden en het feit dat de sluiting van P60 om 5 uur ‘s ochtends tot geluidsoverlast voor de omgeving leidde.

  Horeca-exploitanten moeten niet alleen genieten van de lusten van ruimere openingstijden maar moeten ook de last dragen van hun verantwoordelijkheid voor het gedrag van hun klanten op straat. Gemeentelijke handhaving vindt dankzij wethouder? Raat alleen plaats op parkeerterreinen. (Kassa!)

  Matthijs reageert, redeneert en schrijft net als u. Het risico van zijn laffe anonimiteit is dat hij voor een ander wordt aangezien.

  FaassenPC schrijft dat ik ‘s morgens om 5 uur dronken op mijn balkon sta te schreeuwen. Hij probeert mij op alle mogelijke manieren te beschadigen en u laat dat toe.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Robert van Waning

  Ook deze discussie werd gesaboteerd en gaat dus niet meer over het onderwerp.

  Waar ging het ook al weer over? O ja, over het op vrijdag en zaterdag later sluiten van de horeca in heel Amstelveen, alsmede in de nacht die volgt op een reguliere feestdag. De café’s mogen dan tot vijf uur ’s morgens open blijven. Toch wel een serieuze discussie waard, lijkt me.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Robert van Waning

  Zonder overlast is er geen probleem. Als de exploitant geen verantwoordelijkheid neemt voor het straatgedrag van zijn klanten en als wethouder? Raat de regels en de openbare orde niet handhaaft en overlast dus niet bestrijdt, is deze proef met verruimde openingstijden ongwenst.

  P60 is een voor iedereen toegankelijke ruimte met een bar en een drankvergunning en dus te vergelijken met andere horeca, zeker als de klanten zich op straat net zo luidruchtig gedragen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Geheelonthouder

   “drankvergunning” dat inherent aan drank verkoop. Nutteloze opmerking.

   Ik had het al gezegd poppodium publiek kun je niet vergelijken met café bezoekers.

   Ik woon in de buurt van een café waar ik geregeld langs loop, nog nooit overlast gezien/gehoord ook niet bij verloren Ajax wedstrijden.

   Maar het gaat over het Stadshart, de habitat van Robert van Waning, dus zeer belangrijk.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Luidruchtige dronken bezoekers van een bar van een poppodium zijn te vergelijken met luidruchtige dronken bezoekers van andere horeca.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Geheelonthouder

    Dronken? Waarom zouden die mensen dronken zijn? Robert van Waning kan vast wel wijzen op enig onderzoek dat gedaan is naar hoeveel dronken mensen er uit een horeca gelegenheid komen en hoe luidruchtig ze zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Robert van Waning

     Goeie vraag. Waarom zijn mensen die ‘s nachts of ‘s morgens vroeg uit een café komen vaak zo luidruchtig? Zou dat iets met alcohol te maken kunnen hebben? Als dat nog niet bewezen is, dan moeten B&W dat misschien eerst maar eens goed onderzoeken, net als de gevolgen van fijnstof.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Geheelonthouder

      Alcohol? En de geheelonthouders dan? Die komen ook in de horeca hoor.

      Het gaat hier helemaal niet over fijnstof, dat was een ander artikel.

      Waar Robert van Waning zich ook al zo belachelijk heeft gemaakt.

        /  
     2. Robert van Waning

      Tsja, dan weet ik ook niet waarom mensen ‘s nachts na het verlaten van een café vaak zo luidruchtig zijn.

      In het artikel staat:
      “Overigens moeten bedrijven als zij langer open willen zijn dat wel aan de gemeente melden en een veiligheidsplan indienen om overlast voor omwonenden tegen te gaan. Die moeten kunnen bellen als zij last hebben. Ook gaat de gemeente meer handhaven in de nog kleinere uurtjes.”

      Allemaal overbodige onzin, dus?

        /  
     3. Geheelonthouder

      Omdat bijvoorbeeld mensen komende uit een ruimte waar ze hard hebben moeten praten vanwege muziek, nog even moeten wennen dat hard praten niet meer nodig is.

      Niemand heeft hier gezegd dat die maatregelen overbodige onzin zouden zijn. Dus waar wil je heen?

      Bij vuurwerk is ook altijd brandweer aanwezig/stand by. Bij muziek evenementen is er EHBO.

      Zoiets heet voorbereid zijn.

      Maar ga vooral door met kromme redeneringen.

        /  
 16. Matthijs

  U noemt dus een lafaard? Zal wel geen belediging zijn, waarover u zelf altijd klaagt, maar toch minimaal een onjuiste beoordeling. Wil nu stoppen met mij in de huid van Johan Th. Bos te duwen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Matthijs Roeleveld, een anoniem persoon kan niet door belediging worden beschadigd, zoals hier dankzij FaasenPC cum suis regelmatig gebeurt.

   Ik vind het inderdaad laf dat iemand geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn uitingen. Het speelveld ligt dan niet gelijk omdat de ene partij de ander niet kan raken.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    Mag ik er even tussen komen? Een voornaam is voor u dus laf en iemand die drie draagt is niet te beledigen. Ik kan dus gewoon zeggen Robert is een lul, want iemand die alleen een voornaam geeft, is niet te beschadigen. Toch vraag ik mij af of Matthijs zich, nu u hem laf heeft genoemd, dat ook zo ziet.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    JB, u begrijpt het weer niet. Mensen wier naam niet bekend is, zijn niet persoonlijk te beschadigen. Da’s toch logisch? U kunt mij beschadigen omdat mijn naam bekend is. Die van Matthijs is dat nu ook. Daar moeten wij dus rekening mee houden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Ik begrijp toch niks! Ik begrijp steeds minder wat u nog doet op een door zo’n stompzinnig element gerunde site. Daar bent u toch veel te intellectueel voor…

       /   Beantwoorden  / 
    2. Zoostje

     Zoostje
     Dit hele blog olv Johan Bos die zelfs achternamen van anonieme reaguurders (Matthijs) doorgeeft, heeft iets heel schimmigs. Ook heel slecht overigens, want welk belang heeft een blogschrijver met het benoemen van de werkelijke namen van zijn reageerders?Ik geloof er geen moer van, dat hier ‘onafhankelijkheid’ hoogtij viert. Heel eng allemaal en vooral heel vreemd. Misschien een kwestie van even de aandacht afwenden? Er klopt hier iets niet. En JB heeft daar een grote vinger in de pap in.

       /   Beantwoorden  / 
    3. Robert van Waning

     JB, een onbekend iemand kan niet door smaad, laster of belediging worden beschadigd. Ik hoor graag uw tegenargument. Niet steeds zo zielig doen.

       /   Beantwoorden  / 
 17. Matthijs

  @RvW. Ik begrijp wel dat u tegen B&W bent, vooral tegen wethouder Raat, maar volgens mij was dat college juist eerst tegen verruiming van de openingstijden. De burgemeester, verantwoordelijk voor openbare orde, zag dat niet zitten. Het was de druk van de democratisch gekozen (niet door u) volksvertegenwoordigers die dat standpunt veranderde.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Precies, zo is het, Matthijs.

   Burgers mogen echter best kritiek leveren op democratisch genomen besluiten als die in hun ogen onverstandig en onwenselijk zijn.

   In mijn eerste reactie gaf ik een voorbeeld uit de praktijk. Omwonenden zijn de dupe van wanbeleid en gebrekkige handhaving. Vandaar mijn bezwaar tegen wethouder Raat.

     /   Beantwoorden  / 
 18. Zoostje

  Ik noem dit blog een fenomeen van internetpesten. Wie weet een kwestie voor een rechter?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Piet

   Misschien weet PRdV raad?

     /   Beantwoorden  / 
 19. Johan Bos

  Mag ik even weten wat er niet klopt? Ik word beschuldigd van iets waar ik niets aan kan doen. Reacties komen onder de gekozen naam gewoon op de site, zoals die van Zoostje. Welke vinger heb ik in de pap? Bedoelt u dat ik moet melden wie Zoostje is?

    /   Beantwoorden  / 
 20. Robert van Waning

  “Een flink aantal bewoners van het Oude Dorp maakt zich grote zorgen over het politieke voornemen om de openingstijden van horeca-zaken in de weekeinden te verruimen naar 05.00 uur. Gevreesd wordt voor verdere toename van overlast. Het wijkplatform is, gesteund door tal van bewoners, fel gekant tegen de plannen. Ruimere openingstijden zullen volgens woordvoerder Arold Boekhout alleen maar meer overlast gaan veroorzaken. ‘De overlast in het Oude Dorp is nu al groot en de verruiming van de openingstijden zal de overlast alleen maar verergeren en dient ook geen enkel doel.’ ”
  (Bron: AmstelveenZ, http://amstelveenz.nl/grote-zorgen-in-oude-dorp-om-ruimere-horeca-openingstijden/ )

  Bewoners van het Stadshart zullen zich ook verzetten tegen die onwenselijke verruiming van de openingstijden.

  De kloof tussen enerzijds politiek, bestuur en ambtenarij en anderzijds de bewoners wordt steeds wijder. Er wordt namelijk niet geluisterd naar redelijke wensen en bezwaren.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.