D66: ‘Kerstmarkt-ondernemers willen ‘s avonds open’

Raadslid Aslanjan (D66)

In een raadscommissie had hij het vorige week al gezegd, maar D66-raadslid Tawros Aslanjan laat nu ook in een persbericht nog maar eens weten dat hij de Kerstmarkt op het Stadsplein ’s avonds open wil zien. Of B&W dat maar even bij organisator No Name van die markt en eigenaar Unibail-Rodamco van het Stadshart wil bepleiten. De huurders van de chalets daar zijn nu verplicht om 18.00 uur te sluiten. Dat moet 21.00 uur worden, vindt Aslanjan.

Volgens D66, net als de VVD voorstander warm voorstander van een 24 uurseconomie en dag en nacht open houden van winkels, zijn de ondernemers in het zogenoemde Winter Village graag bereid langer open te blijven. De fractie, die al jarenlang tevergeefs probeert het doorgaans saaie Stadsplein bruisend te maken (en daartoe onder meer het beeld De Bogen er toejuichte), zegt dat Winter Village veel bezoekers trekt, vooral in het weekend. Maar zij verbaast zich naar haar zeggen over de openingstijden van de chalets.

“De charme van een kerstmarkt zit hem juist in het feit, dat er ook ’s avonds wat te beleven valt voor bezoekers”, meent Aslanjan te weten. “De ondernemers worden nu verplicht om hun chalets om 18.00 uur te sluiten terwijl er op dat moment nog veel bezoekers aanwezig zijn in Winter Village.” Volgens hem denken de ondernemers ook dat openstellen van de kerstmarkt in de avonduren bezoekers uit de regio kan trekken.

Hij wijst er op dat Winter Village Amstelveen is uitgeroepen (door wie is onduidelijk) tot een van de leukste kerstmarkten in de metropool. De fractie zegt te hopen dat de kerstmarkt een terugkerend jaarlijks evenement wordt.

 

 

Lees ook:D66: ‘Kerstmarkt ook ‘s avonds open’
Lees ook:Stadshart wordt winterdorp
Lees ook:Zes weken ‘Winterdorp’ op Stadsplein
Lees ook:Door kerstmarkt fors verlies op vrijdagmarkt
Lees ook:Daten voor singles in winterdorp Stadshart

31 reacties op “D66: ‘Kerstmarkt-ondernemers willen ‘s avonds open’

 1. Gerben

  Gek genoeg doet Der Bogen het goed. Weet van geen wijken.
  Enkele spotjes erop in de avonden zou het goed doen op het Rode Plein.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Robert van Waning

  Wèlke bezoekers, Aslanjan? Er is ‘s avonds geen kip op het Stadsplein. Zojuist, om 21:15 uur, is de veel te luide muziek van de Winter Village eindelijk uitgezet. Die schalde alleen nog voor de paar medewerkers die opruimen, schoonmaken en de ijsbaan onderhouden.

  De bewoners van de vele woningen rondom het Stadsplein kunnen eindelijk weer ongestoord praten, lezen, eigen muziek beluisteren en tv kijken. En dit vier weken lang..

    /   Beantwoorden  / 
 3. Rotary-vriendje

  Het gáát máár door met dat marktfetisjisme. Veel verder dan wat brabbelen over openingstijden komt dit raadslid niet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Simon Sluitspier

   Komt dat niet omdat die Aslanjan zijn eigen toko beter wil laten lopen?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rotary-vriendje

    Als dat zo is dan heeft deze jongeman echt een probleem, want in Artikel 3 van de Gedragscode voor raadsleden staat:

    Indien de onafhankelijke oordeelsvorming van een raadslid over een onderwerp in het geding kan zijn, geeft hij voor aanvang van de beraadslagingen daarover aan in hoeverre het onderwerp hem persoonlijk aangaat.

      /   Beantwoorden  / 
 4. Gerben

  Keep Christ in your Christmas.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Simon Sluitspier

  Rectificatie;
  Aslanjan heeft een lunchroom in de stad volgens zijn website.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Klere-herrie van bonkmuziek en schreeuwende presentator van Serious Request op het Stadsplein. Dit was niet afgesproken met de organisatoren van de Winter Village.

   Gemeentelijke vergunningverleners houden geen rekening met het feit dat hier veel mensen wonen.

   Wij kunnen elkaar thuis nauwelijks verstaan, laat staan dat wij kunnen lezen, eigen muziek luisteren, tv kijken, ongestoord niets doen of slapen.

   In veel stadscentra zijn op deze manier de vaste bewoners verjaagd. Die centra werden er niet gezelliger en veiliger door.

   (PS Dit was de verwijderde bijdrage waarop Frank reageerde.)

     /   Beantwoorden  / 
 6. Frank Bikker

  Ach anderen vinden Rieu of Mozart weer waardeloos. Dat is nu eenmaal het nadeel als je daar gaat zitten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Dit is een reactie op een opmerking die door Johan Bos om onbegrijpelijke reden werd verwijderd. Het ging over de geluidsoverlast door op de veel te harde bonkmuziek van de Winter Village.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    Bedoelt u de reactie die met deze zin begon? ‘Klere-herrie van bonkmuziek en schreeuwende presentator van Serious Request op het Stadsplein.’ Die staat er gewoon nog. Overigens hebt u een heel goed gehoor, want Serious Request wordt helemaal in Breda gehouden en moet zelfs daar nog beginnen.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    U heeft mijn klacht over de klereherrie op het Stadsplein hier verwijderd. Er waren twee – zichzelf herhalende – artikelen waarin horecaraadslid Aslanjan (d66) pleitte voor verdere verruiming van de openingstijden van Winter Village. Mijn klacht over de bonkmuziek stond dus onder beide artikelen.

    Vwb Serious Kerst geeft u natuurlijk gelijk, maar – zoals u weet – kunnen wij onze fouten hier niet zelf corrigeren en u reageert meestal niet op verzoeken daartoe.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tinus Trekveer

     Beperk je dan tot 1 artikel, dan hoeven anderen niet 2 keer het zelfde gejank van je te lezen.

     Eigenlijk herhaal je bij elk artikel je zelf. Maar dan geeft je wel een goed gevoel toch? Overal dezelfde onzin teruglezen?

     En ja, dit is off topic, net als dat gedram over verwijderde reacties.

     Nog eentje off topic, hoe is het met die terechte parkeerboete op ik meen Groenhof afgelopen?

       /   Beantwoorden  / 
    2. Robert van Waning

     TT, doordat JB willekeurig mijn reactie had verwijderd, kwamen Franks en mijn reacties daarop in de lucht te hangen. Dat zal jou niet zijn opgevallen, want jij concentreert je alleen op jouw favoriete haatobject.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Tinus Trekveer

      Jouw reacties hangen altijd in de lucht. Wat is daar nieuw aan?

      Die van frank eigenlijk nooit ondanks dat hij wel eens een loopje met de waarheid neemt. Maar nooit te beroerd is dat te corrigeren.

      Een SP’er zoals er maar weinig zijn.

        /  
  2. Robert van Waning

   “Objectiviteit heeft nu eenmaal het kenmerk van niet te snel in volgens sommigen afschrikkende reacties verwijderen,” schreef JB elders (in een zin die niet liep).

     /   Beantwoorden  / 
 7. Robert van Waning

  Ieder zijn meug, maar zonder overlast voor anderen, graag. Leven en laten leven.

  Veel stadscentra zijn verloederd (onaangenaam > onveilig > ongezellig) door het wonen er onmogelijk te maken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   Verhuis dan!

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Wijken voor overlast? Ben je helemaal belazerd?

   Hoe stellen jullie je een stadscentrum voor waarin regels niet worden gehandhaafd en afspraken niet worden nagekomen, waar de sterksten altijd winnen en bewoners dus het onderspit delven?

     /   Beantwoorden  / 
 8. Matthijs

  U lijdt wat af daar. Maar doet dat kennelijk graag, want u verhuist niet en blijft jarenlang klagen.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Robert van Waning

  Die Winter Village is erg leuk, zolang de regels en de gemaakte afspraken worden gehandhaafd. Zoals gewoonlijk ontbreekt het hier wel eens aan en dan is het minder leuk. Jammer, want met minder herrie en overlast hebben meer mensen er plezier van.

  @Matthijs en consorten, ik moet jullie teleurstellen, want wij wonen over het algemeen met veel plezier aan het Stadsplein. Handhaving is nu eenmaal een zwak punt in het bestuur van onze gemeente. Hopelijk zullen de komende verkiezingen daarin verbetering brengen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Maw je degradeert nu eigenlijk je eigen klachten tot gezeur. Ik volg het niet meer,hoor!

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Wat is er zo moeilijk, Frank? De Winter Village is leuk voor iedereen (inclusief de omwonenden) zolang de regels en afspraken mbt geluidsoverlast worden nageleefd. Gisteren was dat door die schreeuwende malloot van Serious Kerst niet het geval. Toen was het hier niet om te harden. Zelfs toen er bijna geen bezoekers meer waren, stond het volume nog op max. Ik zal een film-met-geluid op Donqui.nl zetten.

     /   Beantwoorden  / 
 10. Robert van Waning

  Veel te luide DJ van Serious Kerst op het Stadsplein als de meeste bezoekers al weg zijn, is te zien en te horen op http://wp.me/p1mUd8-1FgH
  (Vergeet niet je volume open te zetten bij het bekijken van het filmpje.)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Toch best gezellig zo’n dorpsomroeper. Het geluid viel ook wel mee! En het is niet eens 24 uur per dag, zoals bij de officiële! Ze hebben dus wel degelijk rekening gehouden met de omwonenden. Maar ja, jij hebt op D66 gestemd, juist die club die altijd is voor dergelijk soort toestanden waar jij tegen bent. Moet je achteraf niet zeuren!

     /   Beantwoorden  / 
 11. Gerben

  D’66 is voltooide politiek. Het touwtje kan weer uit de deur. Troost voor Robert!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Matthijs

  En Serious Kerst gaat pas heden om 12.oo uur open. Hoe is dat dan de laatste dagen gegaan? Zaterdag was niog niet eens het glazen huis er etc.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Filmpje gezien en gehoord? Dat was alleen nog maar het voorspel..

   Nogmaals: Als iedereen zich houdt aan de regels en afspraken, is het fijn wonen aan het Stadsplein. Dankzij Winter Village komen wij prima de donkere dagen door.

   Voor Serious Kerst houd ik mijn hart vast. De voorboden waren slecht.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tinus Trekveer

    Waarom dans je om Matthijs zijn opmerking heen? Je klets maar weer om jouw framing heen. En voorboden bestaan al een paar duizend jaar.

    En op dat filmpje was niets te zien of te horen van een SK.

    En wat frank oppert : ‘verhuis dan’.
    Ga terug naar die Buitenveldertse flat die je voor veel geld verhuurt zodat je op het Stadshart kunt wonen en er alleen maar over kunt zeuren.

    Bij de weg, ik ken ook nog wat Stadshartbewoners en die herkennen zich helemaal niet in jouw onzin verhalen.

    Maar die lezen dan ook geen kwaliteits kranten.

      /   Beantwoorden  / 
 13. Robert van Waning

  De stemmen en de muziek van Serious Kerst vormen samen met de (eindeloos herhaalde) commerciële kerstmuzak van Winter Village een ware kakofonie op het Stadsplein.

  Geen hond luistert ernaar maar het geruis klinkt wel door tot diep in de huizen van de omwonenden. Gelukkig is het geluidsniveau gematigd. De schaatsbaan maakt veel goed.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Gerben

  Der Bogen staat er boven?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.