D66 wil raadhuis ook op zaterdag open

 

Harmen van der Steenhoven

De balies van de gemeente moeten vaker, bijvoorbeeld ook op zaterdagmorgen, open zijn. Dat vindt D66. Het blijkt uit schriftelijke vragen aan B&W van gemeenteraadslid Catharina de Leur en raadscommissielid Harmen van der Steenhoven (zogenoemd burgerraadslid) van die fractie. Het raadhuis is nu, met uitzondering van de balies voor documenten en burgerzaken tijdens de koopavond (gedurende 2,5 uur), voornamelijk geopend tijdens reguliere werktijden. “Van vrijdagmiddag 12.30 uur af zijn alle balies gesloten. Wij vinden die soort openingstijden niet meer van deze tijd en willen dat zij beter gaan aansluiten bij de agenda’s van de bezoekers,” zegt Van der Steenhoven. “Inwoners met een fulltime baan moeten ook buiten reguliere werktijden om zaken op het raadhuis kunnen regelen.” De fractie wijst er op dat veel andere gemeenten hun balies op zaterdagochtend openen en andere dat doen op een extra avond. D66 wil van B&W weten of die het eigenlijk niet met haar eens zijn. Zij vraagt het college te onderzoeken wat de kosten en besparingen van andere openingstijden, zoals op zaterdagochtend, zouden zijn. Ook wil zij weten wat ooit de beweegredenen waren om voor de nu bestaande openingstijden en de sluiting op vrijdagmiddag te kiezen.

 

Lees ook:D66 (anders dan CU) voorstander trouwen op zondag
Lees ook:Raadhuis extra avonden open voor paspoorten etc.
Lees ook:D66 wil paspoorten thuisbezorgd
Lees ook:D66 wil actieplan tegen inbraak
Lees ook:Burgerbelangen bezorgd over sluiting bieb Middenhoven

Eén reactie op “D66 wil raadhuis ook op zaterdag open

  1. gerben

    Zondagmiddag, ook een optie?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.