‘Belevingscentrum’ over A9, Stadshart en AV-lijn

Er komt een zogenoemd ‘belevingscentrum’ over de grote projecten die Amstelveen de komende jaren tot een bouwput maken. Samen met Rijkswaterstaat en de Vervoerregio Amsterdam (voorheen de Stadsregio met een bredere taak) zet de gemeente het informatiecentrum op, waar inwoners en bedrijven terecht kunnen voor informatie over de Amstelveenlijn (ombouw van lijn 51), de verbreding van de A9 en het Stadshart. Daar kan volgens de gemeente ook ‘het Amstelveen van de nabije toekomst’ worden beleefd.

Het is de bedoeling dat belevingscentrum ‘Amstelveen InZicht’ in juni op de bovenste (nu leeg staande) etage van de bibliotheek aan het Stadsplein komt. Daar was voorheen de Kunstuitleen gevestigd.

Om al het werk aan weg, tram en Stadshart, dat goeddeels tegelijk plaats vindt, in goede banen te leiden hebben de verantwoordelijke organisaties intensief contact met elkaar, zegt de gemeente. “Ze houden elkaar op de hoogte van hun projecten en stemmen de werkzaamheden zo goed mogelijk af.” De naam ‘Amstelveen InZicht’ is volgens haar gekozen omdat de partijen de projecten daar inzichtelijk maken en de realisatie ervan nu in zicht komt.

Reis naar de toekomst

Bezoekers maken, zegt de gemeente, bij Amstelveen InZicht een reis naar de toekomst van Amstelveen. “De nadruk komt te liggen op het eindbeeld én op de weg daarnaartoe. Niet alleen via statische informatieborden maar juist ook via filmpjes, interactieve applicaties en een lichtpresentatie over het ontstaan van Amstelveen en de ontwikkeling die de stad heeft doorgemaakt en zal doormaken. Op termijn kunnen bezoekers door Virtual Reality ook echt een kijkje in de toekomst nemen en zo het Amstelveen van 2025 ervaren.”

Ook geluidschermen en ander toegepast materiaal kan er bekeken worden. Verder is er ruimte om informatie extra uit te lichten. Bijvoorbeeld één van de drie grote projecten, een gezamenlijk thema of een aangrenzend project zoals de vernieuwing van de brug bij Ouderkerk of de transformatie van kantorenpand de Bovenlanden. Het is de bedoeling dat deze informatie regelmatig wisselt. Daarnaast organiseren de partijen vanuit Amstelveen InZicht excursies, presentaties en informatiebijeenkomsten.

Medewerkers van de gemeente bemensen Amstelveen InZicht en op gezette tijden houden omgevingsmanagers en communicatieadviseurs van de projecten er spreekuren.

 

 

Lees ook:Infocentrum A9, Stadshart en AV-lijn gaat open
Lees ook:Drieduizend bezoekers bij Infocentrum A9, Stadshart en AV-lijn
Lees ook:Lichtpresentatie om naar info te lokken
Lees ook:Magazine over A9, Stadshart en AV-lijn
Lees ook:Infocentrum A9, Stadshart en AV-lijn open

13 reacties op “‘Belevingscentrum’ over A9, Stadshart en AV-lijn

 1. Robert van Waning

  Het beeldmateriaal van het ‘Belevingscentrum’ zal veel mooier zijn dan de teleurstellende werkelijkheid van:

  - een sneltram 51 zonder halte bij het Stadshart;
  - een brug over de Amstel bij Ouderkerk waar een tunnel had moeten komen (zie Uithoorn);
  - een brede open verkeersriool A9 dwars door onze woonplaats waar ook een tunnel had moeten komen (zie Gaasperdam);
  - een Stadshart dat zich niet kan ontwikkelen omdat UR op allerlei manieren wordt tegengewerkt;
  - een stadscentrum zonder binnenring voor optimale bereikbaarheid en verkeerscirculatie;
  - een Stadshart dat verloedert door scooters en zwerfvuil.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kees

   Goh. dat hebben wij nou nog nooit van u gehoord……

     /   Beantwoorden  / 
 2. PeterPC

  Die beleving wil ik wel beleven. Lijkt mij bijzonder interessant. Prachtige stedebouwkundige ontwikkelingen hebben zeker mijn aandacht, idem dito m.b.t. luchtvaart en infra structuur.

  M.a.w. ik kan niet wachten.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Robert van Waning

  Kees, heeft u JB’s artikel gelezen? Dat gaat zonder één kritisch woord over de Amstelveenlijn (geen halte in het centrum), het Stadshart (impasse door besluiteloosheid), de Amstelbrug bij Ouderkerk (ondanks eindeloze files geen tunnel) en over de verbrede A9 (geen tunnel, dus geen park of sportterreinen, maar een lawaaiige betonnen verkeersgoot).

  Kortom, u ontwijkt de belangrijkste lokale issues. Bent u politicus?

  Uw reactie was dus niet on-topic, maar zolang u op mij blijft schimpen, vindt JB dat prima.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Ik kan uw overtuiging dat ik samenspan met degenen die tegen u zijn (kennelijk velen) niet veranderen. Het heeft totaal geen zin mij daartegen te wapenen en mijn stukjes leest u selectief, door de bril van uw standpunt.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   JB, u schrijft dat velen tegen mij zijn. Is dat omdat ik als één van de weinigen inhoudelijk reageer en discussieer? Of is het vanwege mijn standpunten? Daarover is toch discussie mogelijk? Of moeten alle reageerders het eens zijn met u en met PC?

   Er gaan nogal wat dingen verkeerd in Amstelveen. Daar blijf ik inderdaad op hameren zolang niet aan verbetering wordt gewerkt. U en anderen hebben ook stokpaardjes die steeds van stal worden gehaald. Zo beschouwt u duurzaamheid als politiek correcte malligheid en dat herhaalt u iedere keer. Van mij mag dat, al ben ik het niet met u eens.

   Leve de democratie, dus leve het publieke debat.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    ‘Of moeten alle reageerders het eens zijn met u en met PC?’ schrijft u.
    Nee, maar u hebt het altijd over hetzelfde. Dat kun je toch moeilijk nog een discussie noemen. Iedereen kent uw verhaal, dat u overal bij sleept. Qat herhaling betreft, hebt u mij royaal overtroffen.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    JB, u heeft het altijd over mij en u herhaalt zich daarbij tot vervelens toe zonder dat het ergens op slaat. Uw lieveling PC vertoont dezelfde obsessie.

    Ik uit kritiek op bestuurders en op hun wanbeleid, want er gaan veel dingen fout in Amstelveen. U zit echter alleen maar te vitten op een gewone burger.

    Journalist? Waakhond van de democratie? Kritisch volger van de macht? Ik krijg niet die indruk.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Ah, u weet nu weer wie mijn lieveling is. En nee, dat weten we toch al: Ik deug absoluut niet voor de journalistiek. Gelukkig kwam u daar pas na een halve eeuw achter. Stel je voor dat het eerder was gebeurd….

       /   Beantwoorden  / 
    2. Robert van Waning

     JB, u schreef: “Stel je voor dat het eerder was gebeurd….”

     Misschien had u dan niet iedere keer mijn antwoord hierop verwijderd. U had dan namelijk geweten dat democratie gebaseerd is op vrijheid van meningsuiting en dat een journalist dus principieel tegen onderdrukking daarvan is.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      Nou wordt ie mooi. U doet niet anders als protesteren tegen wat ik als vrijheid van meningsuiting beschouw.

        /  
     2. Robert van Waning

      Dat is niet waar, maar u duldt kennelijk geen tegenspraak, want u verwijdert die.

      Laat ik het toch nog maar eens proberen: Ik protesteer alleen tegen uitingen die strafbaar zijn: smaad en laster.

        /  
     3. Johan Bos

      Ik ga niets met het onderwerp uitstaande reacties weigeren. Wat smaad en laster inhoudt is een kwestie van interpretatie. Ja, ik weet het – voordat u er weer over begint – die van de rechter op basis van wetten.

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.