Drieduizend bezoekers bij Infocentrum A9, Stadshart en AV-lijn

AmstelveeninZicht-98 (2)Drieduizend mensen hebben in het eerste half jaar het zogenoemde ´belevingscentrum´ Amstelveen InZicht aan het Stadsplein bezocht. Het ging in juni open. Men kan er zich informeren over de grote projecten van de gemeente, mits men natuurlijk als het open is niet werkt, zoals verbreding van de A9, Amstelveenlijn en Stadshart. Het centrum is drie middagen per week open en daarnaast twee keer per maand op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur (eerste en derde zaterdag).

Wekelijks is het open op woensdag, donderdag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur (op koopavond donderdag iets langer: tot 19.00 uur). Het centrum is gevestigd boven de Bibliotheek aan het Stadsplein 103.

Volgens de wethouders Jeroen Brandes van de Amstelveenlijn (PvdA) en Herbert Raat van Stadshart en A9 (VVD) tonen de bezoekersaantallen aan dat met het informatiecentrum weet te vinden. Er gaat heel wat gebeuren in de stad de komende jaren, zeggen zij. “Af en toe zal er best wat misgaan of duurt het langer dan verwacht. De les van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam is dat je actief vertelt wat er aan de hand is. Ook als het een keer tegenvalt.”

Medewerkers van Amstelveen InZicht informeren op laagdrempelige wijze over de grote projecten in Amstelveen. Ook zijn er met regelmaat experts van Metro en Tram en Rijkswaterstaat aanwezig. Bezoekers komen door middel van beeld en geluid meer te weten over lopende en toekomstige projecten.

Elke woensdagmiddag houden adviseurs van het Stadshart en de Amstelveenlijn spreekuur, iedere donderdagmiddag adviseurs van het project A9. Meer informatie, activiteiten en nieuws over de drie grote projecten zijn te vinden op de website van Amstelveen Inzicht: www.amstelveeninzicht.nl.

 

Lees ook:Infocentrum A9, Stadshart en AV-lijn gaat open
Lees ook:Magazine over A9, Stadshart en AV-lijn
Lees ook:Lichtpresentatie om naar info te lokken
Lees ook:Infocentrum A9, Stadshart en AV-lijn open
Lees ook:‘Belevingscentrum’ over A9, Stadshart en AV-lijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.