Infocentrum A9, Stadshart en AV-lijn gaat open

Het eerder aangekondigde zogenoemde ‘belevingscentrum’ Amstelveen Inzicht gaat zondag 18 juni open voor publiek op de bovenste verdieping van het boekenpand aan het Stadsplein (Bibliotheek en boekhandel Venstra). Er is informatie te vinden over de grote projecten die de gemeente te wachten staat: Ombouw van tramlijn 51 tot Amstelveenlijn, verbreding van de A9 en uitbreiding van het Stadshart. De nabije toekomst kan er worden beleefd, zegt de gemeente. Overigens is het centrum niet dagelijks open.

De opening vindt plaats tijdens het Stadspleinfestival. Van 13.15 uur af is iedereen welkom op de tweede etage van Stadsplein 103, waar ooit de Kunstuitleen was gevestigd.

Na de officiële openingshandeling blijft het centrum die dag tot 17.00 uur open voor publiek. Er zijn filmpjes, interactieve applicaties en een lichtpresentatie over het ontstaan van Amstelveen te zien.

‘Beleving van de stad in het verleden, het heden én de toekomst’, noemt de gemeente dat.

Behalve zij zijn Rijkswaterstaat, Vervoerregio Amsterdam en Metro en Tram van de gemeente Amsterdam partners in het centrum. Via Amstelveen InZicht informeren zij omwonenden en geïnteresseerden over de projecten, organiseren zij excursies, presentaties en informatiebijeenkomsten. Ook houden omgevingsmanagers en communicatieadviseurs van de organisaties wekelijks spreekuur in het centrum.

De reguliere openingstijden van Amstelveen InZicht zijn woensdag en vrijdag van 12.00 – 17.00 uur, donderdag van 12.00 – 20.00 uur en iedere eerste en derde zaterdag van de maand van 12.00 – 17.00 uur. Meer informatie, activiteiten en nieuws over de drie grote projecten zijn te vinden op de website van Amstelveen Inzicht: www.amstelveeninzicht.nl.

 

Lees ook:Drieduizend bezoekers bij Infocentrum A9, Stadshart en AV-lijn
Lees ook:Excursie naar model tramstel A-lijn
Lees ook:‘Belevingscentrum’ over A9, Stadshart en AV-lijn
Lees ook:Magazine over A9, Stadshart en AV-lijn
Lees ook:Fietsexcursie A9

3 reacties op “Infocentrum A9, Stadshart en AV-lijn gaat open

 1. Frank Bikker

  Communicatie- en omgevingsmanagers? Huh, wattuh! Bullshit-banen, die nog veel verdienen ook en worden betaald van onze belastingcenten . Kunnen beter ergens anders gaan werken, waar ze maatschappelijk nuttig zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Banaan

  De markt moet blijven waar ie is en niet verplaatst worden , vanwege elke soort “evenement “. Ik zou er zelfs voor willen pleiten dat hij 2 keer in de week komt op het Stadsplein. De zingende marktkoopman ” Elvis Presley” moet ook blijven. Dit soort figuren geven de markt juist iets extra’s. Juist de aanwezigheid van een markt straalt uit naar het gehele stadscentrum en verdient het niet dat ie ergens weggefrommeld wordt.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Allochtoon

  Laat maar lekker verkassen, dat zooitje tuig wat altijd het hele plein vervuilt.

  En een lul die zingt? Dat zijn proleten wensen. Wat heb ik daaraan? Ik wil mijn stukkie kaas, wat kippen poten, en een stuk varkens nek (ja dat kan als oost blok allochtoon) kopen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.