Infocentrum A9, Stadshart en AV-lijn open

Digitaal wordt de toekomst van Amstelveen er in beeld gebracht. Zondagmiddag openden de wethouders Herbert Raat en Jeroen Brandes het zogenoemde Belevingscentrum op de tweede verdieping van het ‘boekenhuis’ (waarin Bibliotheek en boekhandel Venstra zijn gevestigd) aan het Stadsplein 103.

Bij ‘Amstelveen InZicht’ kan men nu alles te weten komen over de grote projecten die op stapel staan en waaraan al is begonnen: Uitbreiding van vernieuwing van het Stadshart, verbreding van de A9 en aanleg van de nieuwe Amstelveenlijn. Ter wille van die drie verandert de gemeente in feite in een enorme bouwput, maar hoe dat gaat gebeuren legt zij samen met Rijkswaterstaat en Vervoerregio Amsterdam met foto’s, filmpjes en interactieve schermen uit. “Uitdagingen”, noemde Raat die bouwput.

De geboden informatie voorziet ook in hoe het ooit was in Amstelveen, wat er van is geworden en hoe het er in

Foto: amstelveenweb.com

de toekomst zal zijn.

Nooit klaar

Overigens kan men er niet elke hele dag terecht. Het moderne communicatiecentrum is woensdag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur open en donderdag van 12.00 tot 20.00 uur. Plus iedere eerste en derde zaterdag van de maand van 12.00 – 17.00 uur. Er zijn dan medewerkers van de deelnemende partijen aanwezig.

“Er gaat veel veranderen in Amstelveen”, zei Raat zondag. Met de veranderingen in het Stadshart, zoals de bouw

Foto: amstelveenweb.com

van woningen bovenop de parkeergarage bij het voormalige V&D-gebouw (dat wordt verbouwd door Hudson’s Bay) moet de gemeenteraad woensdag nog groen licht geven. Als de drie projecten waarover het communicatiecentrum gaat klaar zijn, zegt dat nog over het totaal van Amstelveen. “Een stad is nooit klaar”, wist Raat te melden.

Verder

“Als dit klaar is gaan we verder”, voegde Brandes, kleinzoon van de bekende wijlen wethouder Ben Goudsmit, er aan toe.

In het centrum kunnen trouwens ook scholen terecht voor lessen over toekomstig en historisch Amstelveen. Overigens is heel het centrum volgens Raat een idee van gemeentelijk communicatielady Mariska Eggerding. “Het is allemaal haar schuld”, zei hij.

De leiding van de openingsmeeting was uiteraard in handen van gemeentelijk stadsentertainer (officieel stadsdichter) Matthijs den Hollander, die de twee wethouders ’hogepriesters van de gemeente’ noemde. “U staat op uw toekomst”, zei hij tegen degenen die de opening kwamen bijwonen.

www.amstelveeninzicht.nl.

Gehandicapten in rolstoelen kunnen het belevingscentrum bereiken die zich achter in de winkel van Venstra bevindt (dus niet via de eerste lift bij de ingang van het gebouw).

 

Lees ook:Infocentrum A9, Stadshart en AV-lijn gaat open
Lees ook:Drieduizend bezoekers bij Infocentrum A9, Stadshart en AV-lijn
Lees ook:Bijenkorf mogelijk ook in Congrescentrum
Lees ook:Stadshartconsulente verdwijnt
Lees ook:Raat: Stadshart niet ten koste van rest van AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.