Lichtpresentatie om naar info te lokken

Er is nu lichtgevende kunst gemaakt bij het informatiecentrum Amsteklveen Inzicht boven de bibliotheek aan het Stadsplein. De gemeente liet computerkunstenaar AlexP een lichtpresentatie maken om mensen op het zogenoemde ‘belevingscentrum’n te attenderen. Die hangt boven de ingang van Stadsplein 103, waar ook boekhandel Venstra en de bibliotheek gehuisvest zijn.

Amstekveen InZicht ging in juni open. Amstelveners kunnen er informatie vinden over de nieuwe Amstelveenlijn, de verbreding van de A9 en de plannen voor het Stadshart. Tot nu toe kwamen er volgens de gemeente ‘honderden bezoekers’, maar storm loopt het er kennelijk niet.  “Omdat het gevestigd is op de tweede verdieping, is het vanaf de straat niet zichtbaar”, laat de gemeente weten. De lichtpresentatie moet daar kennelijk verandering in brengen.

AlexP, die komende winter met een kunstwerk op het Amsterdam Light Festival staat, heeft voor Amstelveen InZicht een digitale presentatievorm ontworpen. Het beeld ervan verandert continu. De teksten worden regelmatig aangepast aan activiteiten die vanuit Amstelveen InZicht, de bibliotheek en Venstra worden georganiseerd. Het scherm gaat iedere ochtend om 7.00 uur aan en om 19.00 uur uit.

Openingstijden

Amstelveen InZicht is overigens niet elke dag open, namelijk alleen op woensdag en vrijdag van 12.00 – 17.00 uur, op donderdag van 12.00 – 20.00 uur en iedere eerste en derde zaterdag van de maand van 12.00 – 17.00 uur.

Op woensdagmiddagen houden omgevingsmanagers en communicatieadviseurs van het Stadshart en de Amstelveenlijn spreekuur, iedere donderdagmiddag deskundigen van het project A9. Meer informatie, activiteiten en nieuws over de drie grote projecten zijn te vinden op de website van Amstelveen Inzicht: www.amstelveeninzicht.nl.

 

Lees ook:Infocentrum A9, Stadshart en AV-lijn gaat open
Lees ook:Drieduizend bezoekers bij Infocentrum A9, Stadshart en AV-lijn
Lees ook:Magazine over A9, Stadshart en AV-lijn
Lees ook:Excursie naar model tramstel A-lijn
Lees ook:‘Belevingscentrum’ over A9, Stadshart en AV-lijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.