Bouwregels: meer op bordje van burger

De overheid dankzij de nieuwe Woningwet de verantwoordelijkheid voor het naleven van de bouwregels bij particulieren, zowel burgers als ondernemers. Ook is het mogelijk dat de eigenaar van een pand er alsnog de dupe van wordt als de vorige iets in strijd met de regels heeft gebouwd, bijvoorbeeld in strijd met of zonder bouwvergunning. De gemeente krijgt op het gebied van handhaving minderde burger meer te doen.

 

De eigenaar van een bouwwerk is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan alle bouwregels. Ook zijn eigenaren en beheerders verplicht er voor te zorgen dat onveilige en ongezonde situaties worden voorkomen, ook als aan alle bouwregelgeving is voldaan.
Voor zowel het bouwen zonder vergunning als het bouwen in strijd met de regelgeving kan een boete worden uitgedeeld. De gemeente had al de mogelijkheid om handhavend op te treden als niet voldaan werd aan de bouwregels. In het uiterste geval kan dat betekenen dat de eigenaar wordt gedwongen een bouwwerk af te breken.
Zie ook www.vrom.nl en de brochure "Een huis kopen? Let er op dat het voldoet aan de bouwregels". Meer informatie op www.amstelveen.nl.

 

 

 

Lees ook:Eigenaar vergunningloos verbouwd pand nogal spoorloos
Lees ook:Bouwwerk moet worden afgebroken
Lees ook:bbA vraagt naar bekende weg monument
Lees ook:Invalide-kaart niet genoeg in betaald parkeren gebied
Lees ook:Geen vergunning nodig voor kerstbomenverkoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.