bbA vraagt naar bekende weg monument

Ewa Petiet

De fractie van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) in de gemeenteraad, ooit opgericht als actiegroep ter bescherming van het toch gesloopte monumentale gebouw van het Leger des Heils aan de Amsterdamseweg, wil – hoewel wethouder Herbert Raat daar al antwoord op heeft gegeven – nog eens weten wat er is misgegaan bij de renovatiewerkzaamheden aan de Witte School in de Savornin Lohmanlaan.

Van dat gemeentelijke monument werd zonder dat er vergunning voor werd gevraagd het dak van de zuidelijke vleugel verwijderd. Toen de gemeente het ontdekte heeft zij een bouwstop afgekondigd. Eigenaar Florencius liet inmiddels weten de dupe te zijn geworden van een malafide aannemer en bood behalve excuses ook alle medewerking aan om te herstellen wat verkeerd ging.

Namens bbA vraagt raadslid Ewa Petiet nu aan B&W of het klopt dat het de bedoeling was om het dak te slopen voor een extra etage, zoals Florencius uitvoerig schriftelijk heeft verklaard. Volgens Petiet is een extra etage in strijd met de monumentale status van het pand.

Zij vraagt het college wat de stand van zaken is in de gesprekken met de eigenaar, hoewel daarover uitvoerig is gecorrespondeerd met de raad, en of herhaling door verbetering van de processen bij de gemeente is te voorkomen.

 

Lees ook:BBA wil meldpunt historische gebouwen
Lees ook:Werk aan dak monument stil gelegd
Lees ook:Ook int. onderwijs in beschadigd monument
Lees ook:Raat weigert sommatie rectificatie ‘witte school’
Lees ook:BBA: marktonderzoek Stadshart na drama V&D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.