Eigenaar vergunningloos verbouwd pand nogal spoorloos

Herbert Raat

Herbert Raat

Nadat al bijna vijf jaar geleden voor een woonhuis aan de  Thomas à Kempislaan 8 een bouwvergunning voor een verbouwing is verstrekt, blijkt de eigenaar ervan voor de gemeente onbereikbaar. Dat zegt althans wethouder Hebert Raat van Handhaving.

De eigenaar heeft inmiddels wel buiten de vergunning om te hebben laten bouwen. En dat schiet de gemeente zo langzamerhand in het verkeerde keelgat, nu daarover ook klachten van omwonenden zijn gekomen.

“Gelet op de inmiddels verstreken tijd sinds de start van de verbouwing en het moeizame contact met de eigenaar starten wij nu een formeel handhavingstraject”, laat Raat nu weten. “Dit betekent dat eerst een waarschuwing wordt verzonden. Daarna kan indien nodig overgegaan worden tot het voorbereiden en opleggen van bestuurlijke sancties, zoals een last onder dwangsom. In de brief zal ook, voor zover dat juridisch afdwingbaar is, aangeschreven worden op het verhelpen van de klachten van de buren”, meldt Raat aan de gemeenteraad.

Er is volgens hem geregeld toezicht geweest op de uitvoering van de verleende vergunning. “Uit het dossier blijkt dat de verbouwing een moeizaam proces is. Vanaf medio 2012 reageert de eigenaar niet meer op e-mail en is zijn opgegeven telefoonnummer afgesloten. Ook is de eigenaar bij controles niet bij de woning aangetroffen. Er is geprobeerd om contact te krijgen.”

Ofwel: Het lukt volgens de gemeente van geen kanten de eigenaar te houden aan de verbouwing waarvoor vergunning is afgegeven.  Ook de politie heef dit jaar nog geprobeerd
diens contactgegevens te achterhalen en dar is na maandenlang zoeken eindelijk gelukt. Maar pogingen om met de eigenaar van het pand tot een afspraak te komen, lukten niet. “Naast dat de verbouwing zo lang duurt,  is er ook vastgesteld dat er zonder en in afwijking van de vergunning is gebouwd”, meldt Raat.

 

Lees ook:Eigenaar gekraakt Amsteleiland spoorloos
Lees ook:Gemeente dreigt met dwangsom ‘onveilig’ huis
Lees ook:Wethouder controleert persoonlijk leerlingenvervoer
Lees ook:Bouwwerk moet worden afgebroken
Lees ook:Minder appartementen in KPMG-gebouw

Eén reactie op “Eigenaar vergunningloos verbouwd pand nogal spoorloos

  1. frank

    De vergunning was al in 2009 verleend! Dus een vlotte reactie van de gemeente. Ik denk eerder een reactie van de omwonenden, die het gehele gedoe spuugzat waren en waar dan de gemeente vervolgens op gaat reageren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.