Minder appartementen in KPMG-gebouw

Er is wel vergunning afgegeven voor de ombouw van het leegstaande voormalige kantoorpand van KPMG aan de Burgemeester Rijnderslaan tot woningen, maar die moet nu worden aangepast, omdat er iets is veranderd. Er kwam een andere eigenaar en die denkt onder meer aan minder appartementen: 307 in plaats van 319, waarvan nu 138 voorde verkoop en 169 voor verhuur.

De nieuwe eigenaar is een ontwikkelingsmaatschappij waarin M.J. de Nijs, Prowinko en De Jong Groep participeren. M.J. de Nijs en UBA gaan voor de verbouwing zorgen, waarmee naar schatting drie jaar is gemoeid. Op 13 december is de gewijzigde vergunning afgegeven, waarmee de ontwikkelaar beter uit de voeten kan. Het nu ontworpen pand sluit beter aan mij de wensen van afnemers en toekomstige bewoners, denkt de eigenaar.

Sommige slaapkamers zijn samengevoegd, een deel van de gevelramen is vervallen en er komen meer parkeerplaatsen in de parkeergarage. Ook 32 appartementen voor short stay aan de kant van Atos zijn vervallen ne vervangen door grotere woningen. Buitenruimte en architectuur zijn ten opzichte van de vorige vergunningaanvraag niet gewijzigd, schrijven de wethouders Peter Bot en Herbert Raat aan de gemeenteraad.

De ontmanteling van het kantoor en de gedeeltelijke sloop zijn voor het derde kwartaal van 2018 gepland. Tijdens de bouw wil de bouwer de overlast volgens de wethouders zoveel mogelijk beperken. De bewoners van de Ouderkerkerlaan zijn geïnformeerd, staat in de brief.

Lees ook:Bouw wooncomplex 250 (vooral vrije sector) woningen gestart
Lees ook:B&W vragen extern advies over vergunning evenement
Lees ook:Architectuur KPMG-pand verdwijnt voor flats
Lees ook:Start bouw Groenelaan 1 in Amstelveen
Lees ook:Bouw GreenCourt (Westwijk) start in november

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.