Geen vergunning nodig voor kerstbomenverkoop

Wie kerstbomen wil verlopen heeft daarvoor dit jaar geen vergunning meer nodig. De gemeente vindt dat de administratieve rompslomp en bureaucratie daarvoor meer kost dan oplevert. Ook voor andere vormen beroepsuitoefening op straat, zoals die van glazenwassers en pizzabezorgers, is geen vergunning meer nodig. Het past allemaal in het dereguleringsbeleid van het college van B en W. Het zegt flink te willen kappeb in de regelgeving. Dit jaar zijn diverse regels afgeschaft. Ook het aantal verordeningen neemt aanzienlijk af en er is geschrapt in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Eenvoudige, duidelijke en vooral minder regels voor inwoners en bedrijven is het streven.

 

Uit de APV zijn zesentwintig artikelen verdwenen, maar ook weer zeven nieuwe opgenomen. Verdwenen is onder meer de vergunning voor kerstbomenverkoop.
De gemeente heeft alle verordeningen geïnventariseerd, geactualiseerd, juridisch getoetst en gedigitaliseerd. Van de meer dan honderd verordeningen zijn er nog negenenzestig over. Stapsgewijs komt die regelgeving op de gemeentelijke website www.amstelveen.nl. Inwoners en ondernemers kunnen dan, vanachter hun pc, gemeentelijke wet- en regelgeving raadplegen.

Tegelijk met deregulering willen B en W ook aanvraagprocedures voor vergunningen die nog wel nodig zijn verkorten en stroomlijnen, zodat die efficiënter verlopen.
B en W willen tijdens hun collegeperiode vijfentwintig procent van de regelgeving schrappen. In 2008 gaat de gemeente het horeca-, reclame- en evenementenbeleid vereenvoudigen.

 

 

 

Lees ook:B en W: Regelgeving al drastisch verminderd
Lees ook:Lokale regelgeving te raadplegen op internet
Lees ook:Nieuw gevecht B&W tegen veelheid regels
Lees ook:Voor buurtfeest geen vergunning meer nodig
Lees ook:Meldpunt voor volstrekt overbodige regels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.