Invalide-kaart niet genoeg in betaald parkeren gebied

Je kunt wel een gehandicapten parkeerkaart hebben, maar daarmee mag je in Amstelveen niet overal parkeren. Althans niet in een gebied voor betaald parkeren. Daar is een aparte vergunning voor nodig die € 25 kost. Daarmee mag men dan weliswaar onbeperkt parkeren in heel Amstelveen, maar wie van buiten de gemeente komt – en de Amstelveense gebruiken niet kent – heeft pech als hij denkt aan een invalide parkeerkaart genoeg te hebben.

Eerst krijgen wie geen vergunning heeft en in een betaald parkeren gebied staat met ingang van 1 januari nog wel een waarschuwing. Dus niet meteen een boete. Met die regeling wil de gemeente tegemoet komen aan bestuurders die door de bomen het bos niet meer zien wegens de uiteenlopende regelgeving per gemeente. “Dat kan verwarrend zijn”, geeft wethouder Herbert Raat van Handhaving (VVD) toe. “We kiezen er daarom voor niet direct handhavend op te treden, maar bestuurders eerst een waarschuwing te geven. Zodat men de volgende keer weet dat een aanvullende vergunning noodzakelijk is, of dat ergens anders geparkeerd moet worden.”

Blijft natuurlijk overeind dat iemand die geregeld diverse gemeenten bezoekt, waaronder Amstelveen, óf kilometers moet lopen (wat hij of zij niet kan) óf voor elke gemeente die dat eist een aparte vergunning naast zijn algemene kaart hebben.

Omdat bezitters van een Gehandicaptenparkeerkaart door landelijke regelgeving niet langer gratis kunnen parkeren op betaalde parkeerplaatsen is het aantal gratis algemene gehandicaptenparkeerplaatsen in het Stadshart verdubbeld. In totaal zijn het er daar 37.

 

Lees ook:Patiënten artsen Stadshart: gratis parkeren
Lees ook:Geen vergunning nodig voor kerstbomenverkoop
Lees ook:Betaald parkeren en blauwe zone Kostverlorenhof
Lees ook:Enquête in Randwijck over draagvlak betaald parkeren
Lees ook:Eerste 2 uur gratis parkeren in Stadshart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.