Indiase internationale school in Van Leer gebouw

Foto: amstelveenweb.com

Terwijl onderwijswethouder Maaike Veeningen er bij de aanbieding van de Kadernota (contouren voor de volgende begroting) redelijk lyrisch over was, blijken sommige Amstelveners minder enthousiast over de vorm van de uitbreiding van het internationaal onderwijs. Eind september wil de uit India komende International School Amsterdam zich in het voormalige Van Leer complex aan de Amsterdamseweg vestigen.

Volgens Veeningen heeft de burgemeester bij een bezoek aan India haar best gedaan om het zover te krijgen. De met een capaciteitsprobleem kampende International School (ISA) aan de Sportlaan wordt nu voorlopig niet uitgebreid, waardoor de sportvelden daar in hun huidige vorm behouden kunnen blijven.

Volgens Amity vult zij de variatie op het gebied van internationaal onderwijs in de Metropool Regio Amsterdam en het tekort aan plaatsen in het kader van het International Baccalaureate (IB) Curriculum.

 Twaalf landen

Amity werd gesticht in 1999 en heeft 150.000 studenten in twaalf landen, waar van basis- en middelbaar tot post doctoraal onderwijs wordt aangeboden. Samen met Amsterdam stopt Amstelveen er € 2,5 miljoen in. Over vijf jaar denkt men er 500 leerlingen te hebben. Er wordt met kleuters begonnen en die kunnen doorstromen tot middelbaar onderwijs. Volgens Amity komen er royale faciliteiten en ervaren leraren uit diverse delen van de wereld, zoals Europa, Engeland en Amerika.

Het contact van de instelling ontstond tijdens een handelsmissie van de Amsterdamregio aan India, waar burgemeester Mirjam van ’t Veld onder meer sprak met dr. Chauhan, stichter van Amity, tijdens een receptie bij de Nederlandse ambassadeur Stoelinga.

Verliefd

Volgens dr. Atul Chauhan is die tijdens een bezoek aan Amsterdam en Amstelveen verliefd geworden op het land. “De burgemeesters en hun teams hebben ervoor gezorgd dat onze groep investeert in opleiding overeenkomstig de kwaliteit aan internationaal onderwijs die de steden nodig hebben.” Hij zegt dat

Amity International School Amsterdam een van de beste scholen in Europa wordt.

Burmeester Van ‘t Veld heeft een goede indruk gekregen van het onderwijsniveau en de passie van Amity. “Ik ben er bijzonder trots op dat wij samen deze uitstekende internationale school in Amstelveen in zo’n korte tijd konden opzetten.” Ook het Rijk is bereid er 2,5 miljoen in te stoppen. De Amity Global education group besteedt zes miljoen aan het verbouwen van het Van Leer gebouw.

 

 

Lees ook:School Amity krijgt pas dit jaar subsidiegeld
Lees ook:Vorig jaar 5 buitenlandse firma’s in Amstelveen
Lees ook:ChristenUnie kritisch over Internat. School Amity
Lees ook:Gaat Amity open en is subsidie terecht, vraagt CU
Lees ook:Amity en bloemenstal

Eén reactie op “Indiase internationale school in Van Leer gebouw

  1. Frank Bikker

    Alles wordt uit de kast getrokken voor expats. Dat geeft natuurlijk nog meer druk op de woningmarkt. Dat mag, maar het is zonder meer schrijnend , dat men niets maar dan ook niets doet voor starters, lage inkomens en middenlage inkomens. Ook ligt het vlak naast één van de mooiste parken van Amstelveen(kans op zwerfvuil) en ov is er ook niet veel, waarvan met name de oudere leerlingen afhankelijk zijn. Dit is natuurlijk wel het recept om mensen naar de PVV te jagen. Wanneer beseft men eens dat je en en moet doen. Amsterdam bouwt tenminste nog 20.000 woningen in de prijsklasse 720 tot 950. Nee, in Amstelveen geeft men bouwkavels uit van een half miljoen voor 13 stadsvilla’s .
    Ik dacht dat er in Amstelveen nog wel genoeg andere leegstaande kantoren zijn die geschikt zijn te maken voor deze school , passend bij de kinderen en de buurt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.