Amity en bloemenstal

Als een donderslag bij heldere hemel kwam het nieuws. De internationale school Amity uit India komt er aan en vestigt zich in het voormalige hoofdkantoor van vaten-gigant Van Leer aan de Amsterdamseweg.Media kregen het deze week te horen, maar misschien zijn raadsleden – in het geheim natuurlijk – via hun gebruikelijke achterkamers eerder op de hoogte gesteld.

De burgemeester liet al weten er trots op te zijn die school in Amstelveen te mogen verwelkomen, dus alles zal wel razendsnel in kannen en kruiken worden gegoten. In elk geval voor september.

Dan moet ook het bestemmingsplan even worden gewijzigd, want de locatie is nu alleen voor kantoren bestemd. Kijk, dat is iets anders dan de bloemenman die óók wegens een bestemmingsplan de Van der Hooplaan niet mag oversteken met zijn stal, om de twee laatste maanden van het jaar zijn vaste standplaats (naast de Rabobank) aan een oliebollenkraam af te staan (die daarvoor vergunning heeft). Bloemenman Ouwendijk kwam bij een raadscommissie inspreken, maar hoewel raadsleden in alle toonaarden via een filmpje promoten dat vooral te doen, heb ik er eigenlijk nooit enig resultaat van gezien.

Tekort

Ik denk intussen niet dat iemand van Amity nog moet inspreken. Alle vergunningen zullen, als die nodig zijn, de school wel toegeworpen worden, want aan internationaal onderwijs is in de regio een nijpend tekort. Zonder tegen die tweede goede internationale school in Amstelveen te zijn, vraag ik mij toch af wat er nou eigenlijk met die bloemenman in de laatste maanden van dit jaar gebeurt. Mensen mogen dan Amstelveen maken, maar of dat ook voor bloemenmensen geldt, weet ik niet. En natuurlijk wil de gemeente wel aantrekkelijk zijn voor ondernemers, mits die groot en internationaal zijn. Zodat bestuurders en ambtenaren wat te reizen hebben. Naar de Van der Hooplaan fietsen is toch wat anders.

 

 

Lees ook:Gaat Amity open en is subsidie terecht, vraagt CU
Lees ook:ChristenUnie kritisch over Internat. School Amity
Lees ook:Praten met raadsleden in Keizer Karelpark
Lees ook:B&W: studenten in lege kantoren Kronenburg
Lees ook:Politiek: alles doen voor uitbreiding ISA

3 reacties op “Amity en bloemenstal

 1. W.A.Bomgaars

  Mensen maken Amstelveen …
  Maar mensen zijn totaal niet meer betrokken.
  Zou het aan onze “gekozen” volksvertegenwoordigers liggen of bestaan er gewoon geen echte Amstelveeners meer.
  City Marketing is misschien een oplossing maar dan gericht op toeristen.
  Laten ze in het Gemeentehuis nu maar eens snel starten met tegemoet te komen aan het verzoek van de bloemenman.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frank Bikker

  Johan hoe kun je nou zo’n onderknuppel van zo’n bloemenboer vergelijken met zo’n school.
  Je weet toch dat de gemeente zich bijkans prostitueert om expats binnen te krijgen! Dat men daarnaast de zorg voor de eigen bevolking bijkans vergeet mag natuurlijk niet gezegd worden.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Frank

  Misschien moet die bloemenman eens een korenwijntje gaan drinken net zoals zijn overbuurman met Raat, want Van Veeningen is net zo verbonden met Amstelveners als Marsbewoners.
  Juist 1 maand kan het maken voor zo’n bloemenman of ie een goed jaar heeft of niet?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.