School Amity krijgt pas dit jaar subsidiegeld

Maaike Veeningen

Door de vertraging van de vestiging, die al eerder is gemeld, betaalt de gemeente pas volgend jaar het eerste en tweede deel (€ 500.000) van de in totaal € 1,25 miljoen aan de internationale school Amity. Samen met Amsterdam draagt zij 2,5 miljoen euro bij aan die uit India afkomstige school, die wordt gevestigd in het oude Van Leer-gebouw aan de Amsterdamseweg. Het was de bedoeling daar in september 2017 al te beginnen, maar allerlei zaken kreeg zij voor die tijd niet rond.

Er zouden minimaal 100 leerlingen in september komen, maar volgens onderwijswethouder Maaike Veeningen is het ‘faciliteren van de leerlingenplekken’ niet tijdig gelukt. Voorts werd pas in oktober de aanwijzingsbrief van het ministerie van onderwijs af, waarin de school wordt erkend als onderwijsinstelling.

“Daarnaast dient de school over een kandidaat IB (International Baccalaureaat) accreditatie te beschikken, die wordt verstrekt door de IB organisatie,” schrijft Veeningen aan de gemeenteraad. “Hiermee is de school bevoegd om het IB curriculum aan te bieden. Deze IB accreditatie is op dit moment nog niet afgegeven aan Amity.”

In december is de interne verbouwing formeer opgeleverd. Maar de aanwijzingsbrief, de kandidaat IB accreditatie en 100 leerlingenplekken zijn ook in de subsidieovereenkomst met Amity opgenomen als voorwaarden voor subsidieverlening. Als de school daar niet aan voldoet, kan de gemeente niet overgaan tot het betalen van de eerste tranche van de subsidie.

De wethouder verwacht wel dat Amity de kandidaat IB accreditatie begin 2018 op orde heeft, waardoor de school aan alle subsidievoorwaarden zal voldoen.

 

Lees ook:Indiase internationale school in Van Leer gebouw
Lees ook:Vorig jaar 5 buitenlandse firma’s in Amstelveen
Lees ook:ChristenUnie kritisch over Internat. School Amity
Lees ook:Feestelijke opening De Linde
Lees ook:Veeningen: Economisch beleid op koers

2 reacties op “School Amity krijgt pas dit jaar subsidiegeld

 1. W.A.Bomgaars

  Uit bovenstaand artikel blijkt het amateurisme en de naïviteit waarmee destijds (m.i. ondemocratisch) werd besloten om deze Indiase ”internationale school” naar Amstelveen te lokken.
  Een superrijke familie in New Delhi lacht zich nog steeds helemaal suf over hoe je met een ’etentje’ zoveel subsidie geld naar je eigen bankrekening kunt dirigeren.
  Het economisch belang werd als motief gebruikt voor de beargumentering van het haastig genomen besluit om Amity in park De Braak te vestigen maar helaas niet afgezet tegen andere overwegingen zoals huisvesting expats, bereikbaarheid locatie, de kaalslag in openbaar vervoer, groei stuipen van de nabijgelegen luchthaven, de noodzaak van ”dit bedrijf” naast twee al bestaande internationale scholen binnen de Gemeente enz.
  Burgemeester a.i. Eenhoorn betitelde Amstelveen in zijn nieuwjaars speech onlangs terecht als Calimero zonder zich wellicht te realiseren dat Amstelveen nog nog maar een eeuw geleden al net zo groot was als vandaag maar dat zijn voorganger (Van Son) werd gedwongen om de Gemeente grenzen terug te trekken tot zover dat past bij het formaat van een Calimero.
  L’histoire se repete maar gelukkig voor onze volksvertegenwoordigers en bestuurders, gaat hun verantwoordelijkheid toch niet verder dan zo’n 4 tot 8 jaar.
  Succes jongens en meisjes; probeer nog even om de schade te beperken nu er toch nog geen subsidie geld is overgemaakt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frank Bikker

  De hr. Bomgaars vraagt zich mijn inziens terecht af, waarom Amstelveen zich zo uitslooft om zo veel expats binnen boord te halen. Je zou je ook nog af kunnen vragen of dit in het belang van de expats zelf is. Velen van hen zuchten nu al onder de abnormaal hoge huisvestingslasten hier, die wel gaan tot 3500€ /mnd voor een 3 of 4 kamerflat. Op deze manier worden de huisjesmelkers hier vrij baan gegeven. Ik kan me voorstellen dat zo’n hoge concentratie op de lange termijn economisch contraproductief gaat werken. Spreiding over de diverse gemeenten in deze regio lijkt mij toch handiger voor alle partijen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.