Vorig jaar 5 buitenlandse firma’s in Amstelveen

Het Van Leer-gebouw aan de Amsterdamse weg waarin Amity zich vestigt. Foto: amstelveenweb.com

In 2017 vestigden zich vijf internationale bedrijven in Amstelveen, waardoor de druk op de woningmarkt dus toenam. De meeste bedrijven kwamen uit Azië. Volgens de gemeente zijn de ondernemingen samen goed voor vijftig arbeidsplaatsen. Of die allemaal worden gevuld door Amstelveners is onduidelijk. De regio Amsterdam trok vorig jaar 143 nieuwe bedrijven aan uit het buitenland.

Wethouder Maaike Veeningen (D66) van Economische Zaken zegt dat het belangrijk is te blijven investeren in het vestigingsklimaat voor internationale bedrijven. “De aanwezigheid van innovatieve bedrijven en de grote internationale gemeenschap zijn van groot belang voor de stad”, zegt ze. “Want investeringen door buitenlandse bedrijven zorgen voor extra banen. Amstelveen heeft als stad investeerders echt iets te bieden.” Omdat betaalbare woningen in Amstelveen uiterst schaars zijn, is overigens niet te verwachten dat veel stadgenoten bij de nieuwe bedrijven werken. Dat bewijst ook de dagelijks grote stroom van forensen, die tot extra CO2-uitstoot en parkeerproblemen leidt.

De nieuwe bedrijven zijn Amity International School Amsterdam, Hudson’s Bay, Metaco Europe B.V., TRB Europe en Yildirim. Volgens de gemeente biedt Amity International School uitbreiding van de leerplekken in het internationaal onderwijs, die van groot belang is voor de Amsterdamse regio om ook in de toekomst aantrekkelijk te blijven voor Internationale bedrijven. Amity zou vorig jaar al zijn begonnen met les geven, maar functioneert nog niet omdat het niet voldeed aan allerlei in Nederland geëiste voorwaarden. De gemeente steekt er € 1,25 miljoen in, Amsterdam ook.

 

 

 

Lees ook:Vorig jaar 10 internationale bedrijven naar AV
Lees ook:Indiase internationale school in Van Leer gebouw
Lees ook:Internationale school breidt weer uit
Lees ook:Jet Airways en TCS winnen Indian Cricket toernooi
Lees ook:School Amity krijgt pas dit jaar subsidiegeld

Eén reactie op “Vorig jaar 5 buitenlandse firma’s in Amstelveen

  1. Kees

    Prachtig al dat internationale gedoe, maar mogen Amstelveners ook eens of mogen die in Limburg of Noordoost Groningen gaan wonen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.