Online systeem voor bijdragen aan duurzaamheid

Tegel eruit, groen erin. Foto: Merlijn-Michon

Om de stad te helpen hoosbuien en hittegolven te trotseren start de gemeente woensdag 14 maart het online platform Amstelveen Rainproof. Die buien en hitte zijn volgens de lokale overheid het gevolg van klimaatveranderingen.

De site – waarmee de gemeente een beroep doet op inwoners en bedrijven –   biedt ‘informatie en inspiratie en zet bewoners, ambtenaren en ondernemers aan tot actie’, heet het.

Volgens wethouder Peter Bot van duurzaamheid (bbA) vraagt doorzaam maken van de stad nu eenmaal ieders bijdrage.  “Daarom willen we Amstelveners met elkaar verbinden. Bij zowel lopende projecten als nieuwe initiatieven. Het doel is bewustwording om van Amstelveen een stad te maken die klaar is voor het klimaat van de toekomst.”

De gemeente heeft op https://agv.klimaatatlas.net/ in kaart laten brengen wat risicogebieden zijn. Zo kan zij bij reconstructies het regenwater beter afvoeren of opslaan. Bewoners kunnen meer groen en minder betegeling aanbrengen in hun tuin en regenwater opvangen.

Geveltuinen

Waterdoorlatende bestrating, groene daken en geveltuintjes zijn enkele manieren om schade te voorkomen. Een regenton voelt misschien als dweilen met de kraan open, maar is een eerste stap om te voorkomen dat schoon water in het riool verdwijnt. Een klimaatbestendig Amstelveen is uiteindelijk het resultaat van alle inspanningen, klein en groot.

Regenwater

De gemeente biedt samen met tuincentra Life & Garden en Konijnenburg € 10 korting bij aanschaf van producten die bijdragen aan regenwateropvang. Zoals een afkoppelstuk voor een regenpijp of een regenton. Er zijn 120 kortingsbonnen beschikbaar. Kijk voor actievoorwaarden op www.amstelveenrainproof.nl

Amsterdams voorbeeld

www.amstelveenrainproof.nl kwam tot stand in nauwe samenwerking met Amsterdam Rainproof. Dit initiatief bestaat al enkele jaren en is een samenwerking tussen Waternet en gemeente Amsterdam. Amstelveen is de eerste gemeente die gebruik maakt van kennis en materialen van Amsterdam Rainproof.

Lees ook:Gemeente vervangt oude riolen in KKP en Bovenkerk
Lees ook:D66 wil maatregelen tegen wateroverlast
Lees ook:Commissies voor groen en vuil in Randwijck
Lees ook:Zeventien peperdure landhuizen opgeleverd
Lees ook:Amstelveen in kerngroep Noordvleugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.