D66 wil maatregelen tegen wateroverlast

D66 wil dat de gemeente maatregelen treft om grote wateroverlast in de stad te voorkomen. Fractievoorzitter Catharina de Leur gaat vanavond (4 juli) in de raadsvergadering vragen stellen aan B en W, naar aanleiding van de overlast vorige maand door stortregens. Vooral in het Stadshart, Groenelaan, Waardhuizen en Middenhoven liepen kelders en woningen onder water. De Leur wil weten waarom juist die wijken daarmee hadden te kampen.

‘Met een klimaatverandering op komst, waarin zware stortregens veel vaker zullen voorkomen moet dergelijke grote wateroverlast in de toekomst worden voorkomen,' vindt De Leur. Zij vraagt college of het bereid is maatregelen voor de korte en de lange termijn te treffen en daarover met de bewoners te communiceren.

 

Lees ook:CDA wil snel oplossing wateroverlast Stadshart
Lees ook:Regionale aanpak klimaat
Lees ook:Brandweer rukte ruim 40 keer uit
Lees ook:D66: gemeente moet burgers betrekken bij bezuinigingen
Lees ook:D66 stelt vragen over stroomuitval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.