Zeventien peperdure landhuizen opgeleverd

De bouw van sociale huurwoningen moet van de gemeente stoppen, maar intussen gaat die van kapitale villa’s in Amstelveen door. Woensdag leverden ontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout en aannemer Bot & van der Ham uit Meerkerk zeventien exclusieve landhuizen op, in prijs variërend van negen ton tot 2,2 miljoen euro. De verkoop ervan, aan de Grote en Kleine Poorterweide (bij de Bankrasweg), begon in augustus 2009 en de belangstelling bleek groot. Binnen enkele maanden waren alle woningen verkocht, waarna de bouw begin 2010 startte. Ter gelegenheid van de oplevering was er een feestelijke bijeenkomst met de eigenaren. B&W zullen wel b;lij zijn, want die denken nog steeds dat duur de bouw van dure huizen de doorstroming op gang kont, hoewel de landhuizen natuurlijk vooral zijn verkocht aan rijken uit andere plaatsen.  De vrijstaande woningen liggen vlakbij de Amstel, op twee eilanden, met daartussen een derde eiland, dat ruimte biedt voor groen en water. Het zorgt voor openheid in het landschap en schept tegelijkertijd een relatie met het omliggende poldergebied, zegt de omtwikkelaar. De eilanden zijn alleen toegankelijk voor bewoners. De woningen zijn onder architectuur in jaren 30-stijl ontworpen door Zeelenberg Architectuur in Ouddorp. Alle kavels en woningen zijn verschillend van grootte en type. De bewoners konden hun woning naar eigen wens uitbreiden en aanpassen. Hiervan is graag gebruik gemaakt. Timpaan en Bot en van der Ham zeggen te zijn gesterkt in hun overtuiging dat de crisis ook kansen biedt, als maatwerk wordet geleverd.

Lees ook:Bouw vrijstaande huizen Park Meerlanden gestart
Lees ook:Achttien nieuwe koopwoningen aan Bovenkerkerweg
Lees ook:Starterwoningen aan Bovenkerkerweg
Lees ook:Bouw landhuizen aan Machineweg
Lees ook:Meer vrijheid voor architectonische vernieuwing

Eén reactie op “Zeventien peperdure landhuizen opgeleverd

  1. frank bikker

    Hoeveel heeft het de gemeente A’veen opgeleverd, zodat ze dat weer in sociale woningbouw kunnen investeren of moet dat belegd worden in banken op IJsland. Ik gun die mensen best hun mooie huis, maar ik word er misselijk van dat de gemeente hier haar volle medewerking aan geeft en dat ze nog niet eens met geld voor de voedselbank over de brug zijn gekomen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.