Amstelveen in kerngroep Noordvleugel

In de persoon van wethouder Remco Pols is Amstelveen toegetreden tot de Bestuurlijke Kerngroep Noordvleugel (BKG). Daarin stemmen bestuurders van provincies en enkele grotere gemeenten in het noorden van de Randstad ruimtelijke ontwikkelingen voor dit gebied af. Tot nu toe waren Noord-Holland, Flevoland, Stadsregio Amsterdam en de gemeenten Amsterdam, Almere, Haarlem, Haarlemmermeer, Hilversum en Zaanstad erin vertegenwoordigd. Pols denkt dat Amstelveen nu beter invloed kan uitoefenen.

De BKG bereidt de zogeheten Noordvleugelconferenties voor. Ook bewaakt hij de samenhang tussen regiobrede projecten in ruimtelijke sector. Het gaat daarbij onder meer over woningbouw, economie, verkeer, (landschappelijk) groen en water. Naast Amstelveen zijn per 1 januari ook vertegenwoordigers uit de regio IJmond en van de gemeente Purmerend toegetreden.

 

 

 

Lees ook:Lezingen over historie en groen Elsrijk
Lees ook:Remco Pols (PvdA) verlaat de gemeenteraad
Lees ook:Wouter Bos en Remco Pols geven aftrap PvdA-campagne
Lees ook:Pols: Geen kaalslag Oude Dorp voor A9-tunnel
Lees ook:Koreaans bedrijf in Kronenburg

Eén reactie op “Amstelveen in kerngroep Noordvleugel

  1. Rob Nijkamp

    Het is belangrijk dat Amstelveen vertegenwoordigd is, maar wat is de meerwaarde? Simpel kijkend in de gemeente zelf blijkt dat er grote spanningen optreden bij problemen in de ruimtelijke sector en met name woningbouw.
    Als voorbeeld de wijk Bovenkerk. Er ligt een afspraak, sociaal statuut, tussen bewonerscommissies en woningcorporaties. Vanaf dag 1 is dit sociaal statuut door de woningcorporaties in de vuilnisbak gegooid en zijn afspraken niet nagekomen. Toendertijd gemeenteraardlid en nu de wethouder Pols heeft met andere politieke partijen een afspraak gemaakt.
    Er gaat nu veel mis, maar de wethouder is niet in beeld. Bewoners zijn volledig afhankelijk van de wil/onwil woningcorporaties en moeten maar hopen dat het goed komt. Juist de partij van wethouder Pols is in het verleden groot geworden door het realiseren van sociale woningbouw en sterk staan voor de bewoners. Inderdaad, dit was het verleden, maar geeft geen vrijbrief aan de politiek om dit te laten gebeuren. Maar misschien zijn Noordvleugelconferenties belangrijker dan de eigen inwoners in Amstelveen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.