Gemeente vervangt oude riolen in KKP en Bovenkerk

De komende twee jaar gaat de gemeente oude delen van de riolering In Keizer Karelpark en Bovenkerk West vervangen. Dat blijkt uit een in samenwerking met Waternet geactualiseerd riolerinsplan. De vervanging wordt zocveel mogelijk gecombineerd met herbestratingswerk. Het plan is ook gericht op het voorkomen van wateroverlast en het schoner maken van het oppervlakte water. Van de 350 kilometer riool in Amstelveen (waarde: 300 miljoenn euro) wordt jaarlijks ongeveer 50 kilometer worden geïnspecteerd en gereinigd om het systeem optimaal te houden.

 

Ook stelt de gemeente meetprogramma's op om inzicht te krijgen in het functioneren van de riolering, zodat de nodige maatregelen kunnen worden genomen om wateroverlast te voorkomen. Regenwater wordt zoveel mogelijk direct naar het oppervlaktewater geleid, zodat alleen vuil water door het hoofdriool loopt. Dat is belangrijk voor het terugdringen van overlast door water op straat, wegens overbelasting van de riolering, en het beperken van de waterhoeveelheid richting de waterzuivering. Daarnaast brengt de gemeente extra bergingsriolen aan. De riolering is hierdoor robuuster en beter voorbereid op mogelijke klimaatveranderingen waarbij in korte periodes zware buien vallen.

De kosten voor alle aanpassingen aan het riool financiert de gemeente vanuit het rioolrecht. Het tarief voor 2008 bedraagt € 150 per aansluiting. Volgend jaar wordt dat €170. Volgens de gemeente is de verhoging nodig doordat zij er als gevolg van nieuwe wet- en regelgeving een aantal ‘watertaken' bij kreeg.

 

Lees ook:CDA wil snel oplossing wateroverlast Stadshart
Lees ook:D66 wil maatregelen tegen wateroverlast
Lees ook:Gemeente laat gevolgen grondwaterstand Bovenkerk onderzoeken
Lees ook:KKC-leerlingen onderzoeken waterkwaliteit
Lees ook:Regionale klimaatatlas in strijd tegen water en hitte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.