Geertje

Geertje Visser

Eigenlijk ken ik maar één columniste in de lokale media en dat is Geertje Visser, die het verder voornamelijk advertorials (als redactionele stukken verpakte reclame voor bedrijven) bevattende maandblad Amstelveenz van spaarzame kritiek voorziet. Verder zijn er wel auteurs van stukjes, die onverklaarbaar opeens columns heten maar het in wezen niet zijn. Ik ken ook onder die naam schuil gaande schrijfsels van directeuren, voorzitters en andere functionarissen die nooit eerder iets hebben gepubliceerd, maar op basis van hun job plotseling tot columnist worden gepromoveerd.

Goed, Geertje dus. Zij heeft het in haar jongste bijdrage over Powervrouwen, een woord dat mij sowieso de stuipen op het lijf jaagt. Ik weet niet wie dat zijn of wat er met die term wordt bedoeld. Degenen die bijvoorbeeld in de lokale talkshow BV Amstelveen zo werden genoemd, behoren tot de plaatselijke elite. Maar om daarbij te horen hoef je weinig power te tonen. Je wordt vanzelf zo genoemd als je opvalt, veelal door een veel te grote bek of op een andere manier een kringetje binnen te dringen. Vooral lawaai is kennelijk power. Je hoeft er niets of heel weinig voor te kunnen. Geertje dokterde uit dat ook de volstrekt uit de hand gelopen #metoo-discussie in die categorie, bijvoorbeeld via vrouwendag, menigeen een graantje deed meepikken.

Powervrouwen schijnen iets met emancipatie te maken te hebben, u weet wel die tot overboord gooien van het verschil in seksen stimulerende beweging. Als man mag je een vrouw niet mooi meer vinden, want daar schijnt ze niet voor gemaakt te zijn. Het is een boodschap die vooral bij GroenLinks klinkt, constateerde Geertje. Ik ben te beleefd om haar tegen te spreken. Ter linkerzijde zitten geen schoonheden, hoewel ik die toch – erover zwijgend natuurlijk – best heb gezien. Powervrouwen kan blijkbaar wel. Maar dat is weer niet genderneutraal, waar D66 zo graag heen wil. Probleem voor die partij eigenlijk. Ze wil Powervrouwen voortbrengen, maakte er zelfs reclame voor de enige partij te zijn met een vrouwelijke lijsttrekker, maar tegelijk geslachtloos zijn. Vraag me af hoe dat democratisch wordt opgelost….

 

Lees ook:‘Gemeente luistert wel, maar niet naar Geertje’
Lees ook:‘Powervrouwen’ weer in Schouwburg
Lees ook:D66 houdt avond voor ‘powervrouwen’
Lees ook:‘Ladies Night’ met Powervrouwen in Schouwburg
Lees ook:Geen aanstootgevende reclame op plattegrondkasten

7 reacties op “Geertje

 1. Frank Wijlens

  Ik ben dol op powervrouwen!

    /   Beantwoorden  / 
 2. P.G. van Faassen

  “Geertje dokterde”

  Je doet mevrouw Visser te kort.

  Voor de rest heeft ze het over krachtvrouwen, zoals er ook krachtwijken bestaan.

  Ik kon mij eigenlijk wel een beetje vinden in het verhaal, maar hoofdzakelijk omdat het ging over die moreel corrupte mislukgeneratie van hypocriete totaalnarcisten GroenLinks en D66 kan daar eigenlijk ook wel bij.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Kritische burger

  G. Visser wil graag BN-er worden denk ik. Haar columns die ik overigens niet meer lees, juist omdat er nauwelijks kritiek is, kunnen beter via de Margriet of de Libelle worden aangeboden. Zij is vast een lief mens voor haar 3 zonen, maar meer dan dat stellen haar columns niet voor. En die zgn powervrouwen….pffffffffffff, brrrrrrr. Is zij er eentje?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Hoe onbenullig vaak de onderwerpen , ze kan wel schrijven met een zekere humor. Altijd kritiek hebben is ook saai. Zij beoefent gewoon een ander genre. En dat is niet het genre van azijnpisser of provocateur.

     /   Beantwoorden  / 
 4. App

  “Power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely. Great men are almost always bad men,” zei de Britse historicus Lord Acton.

  Zou dit beginsel niet gelden voor powervrouwen?

    /   Beantwoorden  / 
 5. Luftwaffe

  Erst kommt App, danach fahren wir nach Engeland um Jeremy Corbyn um zu legen. Tut uns auch leid aber Sie kennen uns.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Luftwaffe

  Können Wir vielleicht ein Wodka-Martini bestellen? Geschüttelt, nicht gerürt. Waffe, Luftwaffe ist die Name.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.