D66 houdt avond voor ‘powervrouwen’

Powervrouwen’ heet de bijeenkomst die D66 vrijdag 11 maart (18.45 uur) houdt in Museum Jan van der Togt. Dat gebeurt ter gelegenheid van de internationale vrouwendag (8 maart).

Voorzitter Diana Monissen van de raad van Bestuur van het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie, grootste kinderoncologisch centrum van Europa, is gastspreker. Zij vertelt vanuit een persoonlijke invalshoek hoe zij haar carrière heeft vormgegeven. Er is ruimte voldoende tijd om haar na afloop vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan, meldt D66. Alle geïnteresseerde Amstelveense vrouwen hebben gratis toegang. Zij kunnen zich (verplicht) aanmelden via: https://amstelveen.d66.nl.

Volgens D66-raadslid Anne-Mieke van der Vet is het de bedoeling in navolging van het vorig jaar opgerichte ‘D66 Els Borst Netwerk’ een ‘inspirerende, leerzame en herkenbare avond voor vrouwen’ te organiseren. “Mét en ván elkaar leren, netwerken. Met ruimte voor ieders inbreng, ervaring en interesse voor alle (politieke en maatschappelijke) functies en werkzaamheden kweken.”

Bestuurssecretaris Fleur van Bladeren van D66 Amstelveen constateert dat alle bedrijven kampen met een tekort aan vrouwen in de top van hun organisatie. “Ook voor veel politieke partijen is het moeilijk vrouwen voor bestuurlijk werk te interesseren. Hoe komt dat en wat kunnen wij er zelf aan doen om ze te enthousiasmeren?” Zij hoopt dat er ook een afvaardiging van D66 vrouwen uit de Tweede Kamer komt.

Raadslid Floor Gordon van D66 zegt dat de afdeling vrouwen wil aanspreken op hun ‘power’. Zegt: “Het is onze overtuiging dat wij allemaal over power beschikken die maatschappelijk kan worden ingezet. Leuk als vrouwen zich dit uitje gunnen.”

 

 

 

Lees ook:Voorstelling over oorlog voor kinderen
Lees ook:Extra voorstelling ‘Mannen komen van mars…’
Lees ook:Zestig ‘powervrouwen’ op meeting D66
Lees ook:Feest wegens Vrouwendag
Lees ook:Politieke avond met alle partijen in raadhuis

Eén reactie op “D66 houdt avond voor ‘powervrouwen’

 1. Frank Bikker

  “Leuk als vrouwen zich dit uitje gunnen”
  Vrouwen moeten niet in de slachtofferrol gaan zitten en dan eindigt het stukje met zo’n zinnetje! Vreemd hoor!
  Trouwens ik heb in mijn arbeidzame leven genoeg “powervrouwen” gekend, als baas en als collega.

  Wat een geleuter!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.