Geen aanstootgevende reclame op plattegrondkasten

Reclame op nieuwe plattegrondkasten, die het Eindhovense bedrijf Suurland op vijftien plekken in de stad gaat neerzetten en exploiteren, mag niet aanstootgevend zijn. Waarbij natuurlijk de vraag rijst wat daaronder precies valt. Menige partij rekent visuele promotie voor dameslingerie, zoals die van Hunkemöller er niet toe, de ChristenUnie doet dat wel.  In de kasten komt de plattegrond van de gemeente, de reclame aan de buitenkant. Die mag aan de voorkant maximaal veertig procent van de oppervlakte beslaan en aan de achterkant de hele beschikbare ruimte. Deelnemende adverteerders mogen binnen het cartografisch beeld door middel van een markering worden opgenomen. De kasten worden verlicht en de gemeente zorgt gratis voor de stroom.  De Gemeente betaalt niets voor de kasten.  De gemeente kan binnen vijf jaar geen andere partij voor exploitatie van de kasten – of vergelijkbare objecten – inschakelen. Maar als Suurland tot de conclusie komt dat het project voor haar financieel niet haalbaar is, omdat de opbrengsten niet opwegen tegen de kosten, kan zij de overeenkomst zonder verdere gevolgen ontbinden. Het bedrijf mag geen reclame maken die in strijd met de Nederlandse Code voor het Reclamewezen of betrekking hebben op seks, drugs, tabak en alcohol.

Lees ook:D66 tegen reclame Beneluxbaan
Lees ook:Billboards langs Beneluxbaan
Lees ook:Gemeente wil kwart miljoen uit reclame
Lees ook:Gemeente ziet af van reclamebelasting
Lees ook:D66: geen substantiële bijdrage A9-tunnel

2 reacties op “Geen aanstootgevende reclame op plattegrondkasten

  1. x

    Is er al reclame voor reetveters gesignaleerd?

      /   Beantwoorden  / 
  2. peterpc

    plattegrondkasten in dildo uitvoering lijkt mij wel wat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.