‘Oefen scootmobiel’ voor Zonnehuis

 

“Wij hopen dat iedereen die het nodig heeft er een krijgt”, zei wethouder Herbert Raat van Zorg (VVD) vrijdagmorgen. Het was binnen zes weken geregeld en hij kon nu aan het Zonnehuis een scootmobiel overhandigen. Dat voertuig is om te oefenen. Als het daarmee goed gaat, kunnen mensen die er revalideren of vaste bewoners van het verpleeghuis een eigen exemplaar aanvragen bij de gemeente. Die verstrekt materiaal op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)

“Ik hoop dat dit het begin is van meer verstrekkingen. Trek aan de bel. Als wij iets kunnen doen, dan doen wij het”, zei Raat. Eric van Es, bewoner van het Zonnehuis, reed een proefrondje door het gebouw. Hij is een geoefende berijder van een scootmobiel, want heeft er zelf één. Het exemplaar in het Zonnehuis heeft drie, die van Eric van Es vier wielen. Dat lijkt stabieler, maar er zitten ook nadelen aan. “Hierop kan ik mijn voeten beter kwijt. Op die van mij zitten wielen, waar ik nu mijn voeten kan zetten”, vertelde hij.

Niet scheuren

Bij de overhandiging waren onder meer directeur Nico Groot van het Zonnehuis, manager behandeling drs. H. van Willenswaard en ergotherapeut Dieke Davelaar aanwezig. “Wij willen op het moment dat men hier is al kijken of men thuis via de WMO een scootmobiel kan aanvragen”, zei Van Willenswaard. Daarover had een delegatie van het Zonnehuis met de gemeente gesproken. De oplossing was snel gevonden: Een oefenmobiel. “Die is ook geschikt voor onze eigen bewoners op de chronische afdeling, zodat zijn Amstelveen in kunnen.”

Het is niet de bedoeling door de stad te scheuren, vertelde Davelaar. Vandaar de drie wielen. “Wij hebben over het algemeen een wat oudere doelgroep. Zowel de revalidanten als de mensen die hier wonen, krijgen tien lessen met deze scootmobiel. Als zij er goed op kunnen rijden, kunnen zij bij de gemeente een eigen exemplaar aanvragen. Dat moeten zij wel zelf doen, maar wij kunnen dat ondersteunen door te zeggen dat het met het voertuig gaat lukken. Wij zijn heel blij met deze aanwinst.”

 

 

Lees ook:Scootmobiel voor revalidanten Zonnehuis
Lees ook:Cursus scootmobiel rijden in de Meent
Lees ook:Zonnehuis zoekt sponsors en vrijwilligers
Lees ook:Transferafdeling tussen zieken- en zonnehuis
Lees ook:Zonnehuis bouwt 91 zorgwoningen in Westwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.