Scootmobiel voor revalidanten Zonnehuis

Morgen (vrijdagochtend) overhandigt wethouder Herbert Raat een scootmobiel aan ergotherapeuten van Zonnehuis. De ergotherapeuten kunnen revalidanten met de scootmobiel laten oefenen, zodat die ervaren hoe hun mobiliteit verhoogd kan worden door een scootmobiel.

Een scootmobiel is vaak essentieel om zelf thuis te kunnen blijven wonen, boodschappen te blijven doen en sociale contacten te onderhouden. Voor veel revalidanten is het nu nog een grote stap een scootmobiel aan te vragen. Als ze kunnen oefenen, weten ze beter wat de meerwaarde van dat voertuig is.

 

 

Lees ook:‘Oefen scootmobiel’ voor Zonnehuis
Lees ook:Koops op stap met boodschappenbus
Lees ook:Kookcursus voor ouderen ‘Kook ook’
Lees ook:Hulp bij boodschappen doen in de winter
Lees ook:Cursus scootmobiel rijden in de Meent

Eén reactie op “Scootmobiel voor revalidanten Zonnehuis

  1. Frank Bikker

    Goed initiatief!
    Zo kan men gelijk zien voor wie van de mensen werkelijk een scootmobiel iets kan betekenen, want de aanschaf van zo’n ding en toebehoren kan nog aardig in de papieren lopen en vele ouderen vinden zo’n mobiel zo eng dat ze hem niet eens gebruiken. Ook zou eens met de woningbouwcooperatie gepraat moeten worden dat zij een aantal woningen in voorraad hebben speciaal toegerust voor deze gebruikers. Bij menige woning wordt alles er namelijk uitgesloopt na vertrek of overlijden van de gebruiker. Dat is toch al gauw een kapitaalvernietiging van 15 tot 20.000€.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.