‘Vroegsignalering’ in Alzheimer café

In Woonzorgcentrum De Luwte wordt donderdag 26 mei (19.30-21.00 uur) het Alzheimer Café gehouden. Gastspreker is daar Marjo de Vet, functionaris gezondheidsbevordering bij de GGD. Zij zal uitleggen waar men op moet letten bij bepaalde signalen en hoe men normale vergeetachtigheid van beginnende dementie kan onderscheiden. Thema is dan ook: vroegsignalering van dementie.

In de praktijk blijkt dat veel mensen met dementie en hun naasten lang thuis zelf ‘aanrommelen’, voordat ze aan de bel trekken omdat het echt niet meer gaat. De signalen, de vergeetachtigheid en het “niet-pluis-gevoel” worden niet herkend als symptomen van dementie.

Maar het is belangrijk dementie in een zo vroeg mogelijk stadium te herkennen en te diagnosticeren. Zowel de mantelzorger als de betrokkene met dementie kan dan vanaf het begin goed worden begeleid. Het onbegrip over veranderd gedrag wordt weggenomen doordat de naasten in een vroeger stadium worden geïnformeerd over de verschijnselen die horen bij dementie. Maar ook de mogelijkheden die er zijn op het gebied van ondersteuning, hulpmiddelen, zorg, activiteiten zijn effectiever als zij eerder in het ziekteproces kunnen worden ingezet.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met de coördinator van de Alzheimer Café ‘s Regio Amstelland en Meerlanden, tel. 06-53766851.

E-mail: [email protected]

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, jong en oud, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden.

 

Lees ook:Alzheimer café over diagnose bij dementie
Lees ook:Alzheimer Café over vroege signalering dementie
Lees ook:Alzheimer café in de Luwte
Lees ook:Bijeenkomst mantelzorg jongeren met dementie
Lees ook:Meeting zorg-professionals jonge dementerenden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.