Bijeenkomst mantelzorg jongeren met dementie

Na de bijeenkomst voor zorgprofessionals over jonge mensen met dementie komt er op 11 april (17.00 uur) een voor mantelzorgers en naasten van dergelijke patiënten. Die wordt gehouden in wijkcentrum Westend aan het Westwijkplein 3 en is georganiseerd door de projectgroep ‘jonge mensen met dementie’ van de regionale afdeling van Alzheimer Nederland.

Het doel van deze bijeenkomst is delen van ervaringen, leggen van contacten en krijgen van informatie. Om iets te kunnen betekenen en te bereiken voor jonge mensen met dementie heeft de projectgroep de input van mantelzorgers en naasten hard nodig. Die hoopt dan ook dat velen van hen op 11 april komen.

Men kan zich opgeven via mail: [email protected] Ook geïnteresseerd is en op de hoogte wil worden gehouden kan contact opnemen met Jeantien Brugma via dat mailadres of bellen naar 06-23708097. Meer informatie: www.alzheimer-nederland.nl/jongdementie.

Veel mensen brengen dementie in verband met ouderdom. Toch is van alle mensen met dementie 5 – 10% jonger dan 65 jaar. Dementie op jonge leeftijd is zeer ingrijpend, zowel voor de patiënt zelf als voor de omgeving. De projectgroep ‘jonge mensen met dementie’ wil passende zorg organiseren voor deze groep mensen en goede ondersteuning bieden aan hun naasten.

 

 

Lees ook:Meeting voor jonge mensen met dementie
Lees ook:Internetforum ver dementie op komst
Lees ook:Meeting zorg-professionals jonge dementerenden
Lees ook:Meeting over jonge dementen nu in Meent
Lees ook:Bijeenkomst over jonge dementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.